14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăInvestigații România Liberă“Case la galben”, de 3.940 euro, la Construct Expo

“Case la galben”, de 3.940 euro, la Construct Expo

Dacă până nu demult aduceam în discuţie doar ofertele propuse de executanţii “casei la roşu” sau „casei la cheie”, iată că în cadrul Construct Expo a apărut şi ideea de “casă la galben”.

Fără fundaţie, fără instalaţii, fară tencuieli şi fără finisaje, doar zidărie. “Conceptul de casă la galben a apărut ca un răspuns la ideea de casă la roşu. În fond, ea reprezintă doar zidăria locuinţei pe structură BCA, asigurându-se astfel performanţă energetică şi durabilitate lucrării. Atunci când alegi Casa la Galben primeşti un pachet complet de casă nouă care include pe lângă zidărie şi mortarul în pat subţire, setul de scule profesionale, transportul pe şantier şi meşterul specialist care îţi va oferi suportul pentru primul rând de zidărie. Costul unei case la galben de 120 mp este de numai 3.940 euro“, a menţionat Marius Dragne, director marketing YTong.

Case canadiene la 27.500 Euro

Ceva mai departe,ne-a atras atenţia o altă ofertă: 27.500 de euro pentru o casă canadiană pe structură din lemn, cu o suprafaţă de 134 mp.

Încercăm să ne punem în valoare oferta printr-un preţ cât mai mic. Cu toate acestea, nu facem cu nimic rabat de la calitate. De aceea, durata de viaţă a caselor din lemn construite de către noi este de circa 100 de ani“, a adăugat Alin Golea, director Phoenix Group.

Soluţii de energie regenerabilă

La câţiva paşi distanţă, un alt expozant oferă vizitatorilor sisteme de încălzire care utilizează energia regenerabilă. “Avantajul echipamentelor de energie alternativă regenerabilă constă în crearea unei independenţe energetice a consumatorilor casnici sau industriali. Costurile montării acestora la locuinţele unifamiliale sunt cuprinse între 3.500 şi 12.000 lei, în funcţie de echipamentele folosite. Însă, cei ce se încadrează în programul guvernamental “Casa Verde”, pot fi subvenţionaţi cu până la 100% în limita a 6.000 de lei“, a completat Ion Vrabie, Technical Support Manager Sun&Wind.

În perioada 13-17 aprilie, Centrul Expoziţional Romexpo găzduieşte cea de-a XVIII-a editie a Târgului Internaţional de tehnologii, echipamente, instalaţii, utilaje şi materiale de construcţii.

Cele mai citite

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă