14.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăBursele europene au închis în creştere

Bursele europene au închis în creştere

Principalele burse europene au încheiat tranzacţiile de joi în creştere, după date economice pozitive din SUA şi aprobarea în Parlamentul german a extinderii fondului de salvare al zonei euro, transmite AFP, citat de Mediafax.

Acţiunile au început indecis tranzacţiile, dar pieţele au trecut pe creştere puternică după revizuirea în sens pozitiv a creşterii economiei americane din al doilea trimestru, de la 1% la 1,3%.

Tot în SUA, numărul cererilor pentru ajutoare de şomaj a scăzut săptămâna trecută la cel mai redus nivel de la începutul lui aprilie.

Indicele CAC 40 al bursei din Paris a urcat cu 1,07%, DAX al bursei din Frankfurt cu 1,1%, dar indicele londonez FTSE 100 a făcut excepţie, cu un declin de 0,4%.

La Milano, indicele FTSE Mib a crescut cu 2,07%, iar indicele general al bursei din Madrid cu 1,32%.

Avansul pieţelor a fost susţinut de titlurile bancare.

În Franţa, acţiunile Societe Generale au crescut cu 5,82% şi BNP Paribas cu 5%, iar în Germania titlurile Commerzbank au urcat cu 4,69%.

În Italia, titlurile UniCredit au avansat cu 6,04%, iar Intesa Sanpaolo cu 5,88%.

Acţiunile grupului olandez ING au câştigat 7,39%.

“Creşterea burselor a fost determinată în cea mai mare parte de datele pozitive din Statele Unite”, a declarat Dov Adjedj, trader la firma Aurel.

Piaţa a fost susţinută şi de adoptarea, cu o majoritate largă, a extinderii fondului de salvare al zonei euro, de către Parlamentul Germaniei, în conformitate cu decizia de la summit-ul liderilor europeni din 21 iulie.

Cele mai citite

Orban, mesagerul lui Putin? Rusia consideră “acțiune ostilă” decizia UE de a nu ține cont de refuzul Ungariei în privința ajutorului pentru Ucraina

Decizia UE de a nu ține cont de obiecțiile Ungariei în chestiunea sprijinului pentru Ucraina este inclusă de Rusia în seria "acțiunilor ostile", a...

“Am venit, am semnat şi acum trecem la treabă cu toţii”. FCU Craiova are un nou antrenor

FCU Craiova are un nou antrenor. Formația din liga a doua a semnat cu Marius Croitoru pe o perioadă de doi ani. "Am venit, am...

Cristi Chivu s-a despărțit de Inter Milano: „Gata, acum mergem înainte”. Ce formație ar urma să antreneze

Fostul internaţional român Cristian Chivu s-a despărțit de Inter Milano, formație la care a antrenat în ultimii șase ani la grupele de juniori, și...
Ultima oră
Pe aceeași temă