13.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăBUGETUL UE până în 2020. Câţi bani vor fi alocaţi pentru tinerii...

BUGETUL UE până în 2020. Câţi bani vor fi alocaţi pentru tinerii şomeri

 Liderii Uniunii Europene au aprobat, joi noaptea, bugetul UE pentru anii 2014-2020, care va permite finanţarea, inclusiv a măsurilor pentru angajarea tinerilor, informează HotNews.ro.
 
 “A existat un acord al Consiliului European”, a declarat preşedintele Herman Van Rompuy, în timpul unei conferinţe de presă după prima zi a summitului european de la Bruxelles, scrie presă internaţională.
 
 “Aprobarea de către statele membre este fără echivoc”, a adăugat el. Dar, a subliniat că aprobarea finală trebuie acordată de către Parlamentul European.
 
 Preşedinţii celor trei instituţii ale Uniunii Europene (Comisia, Consiliul, care reprezintă statele membre, şi Parlamentul European) anunţaseră joi dimineaţă că au ajuns la un acord politic privind bugetul de 960 miliarde de euro pentru perioadă 2014-2020 .
 
 Acest acord politic ar trebui să fie aprobat în unanimitate de către statele membre ceea ce s-a şi intampat, şi adune o majoritate calificată de 754 de membri ai Parlamentului European.
 
 Banii pentru ţinerii şomeri vor fi deblocaţi mai rapid
 
 Liderii europeni s-au înţeles să accelereze deblocarea a şase miliarde de euro pentru luptă împotrivă şomajului în rândul tinerilor. Fondurile pentru acest plan vor fi suplimentate până la 8 miliarde de euro în total.
 
 Comisia Europeană propusese că cele 6 miliarde de euro din bugetul UE pentru 2014-2020 să fie deblocaţi inurmatorii doi ani în loc de şapte.

 Această iniţiativă pentru tineri priveşte regiunile cu cei mai mulţi tineri şomeri din 13 ţări. Cei 27 au aprobat propunerea Comisiei. 

Cele mai citite

Reuniunea partidelor de extremă dreapta de la Madrid: 9 iunie o zi de eliberare și de speranță

Javier Milei, Giorgia Meloni și Marine Le Pen au participat duminica trecută la reuniunea liderilor de extremă dreapta din europa care a avut loc...

Angel Tîlvăr spune că navigația maritimă suferă cel mai mult de pe urma acțiunilor de bruiaj

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat marţi că navigaţia maritimă este cea care are cel mai mult de suferit de pe urma acţiunilor de...

Israelul face un abuz grav asupra Associated Press: i-a închis transmisiunea în direct a acesteia pe tema evenimentelor din Fâşia Gaza

Associated Press a anunţat că oficiali israelieni au confiscat o cameră video şi echipament de emisie aparţinând agenţiei de presă şi au închis transmisiunea...
Ultima oră
Pe aceeași temă