21.7 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBugetul MAE, avizat de comisiile parlamentare în forma propusă de Guvern

Bugetul MAE, avizat de comisiile parlamentare în forma propusă de Guvern

Bugetul Ministerului Afacerilor Interne pentru 2013 a fost avizat favorabil, marţi, de comisiile pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională cu 19 voturi “pentru”, şase “împotrivă” şi nicio abţinere, potrivit Mediafax.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat că bugetul MAI a fost aprobat în forma propusă de Guvern.

Stroe a precizat că suma aprobată în acest moment nu ajunge pentru necesarul cheltuielilor şi s-a angajat ca la rectificare să asigure diferenţele necesare.

“Au fost dezbateri civilizate, s-a recunoscut realitatea economică şi consecinţele acesteia. Bugetul este restrâns, însă ne-am angajat ca la rectificare să asigurăm diferenţele necesare până la sfârşitul anului. Eu sunt optimist”, a spus Radu Stroe.

Citeşte şi SIE cere BUGET mai MARE pentru 2013. Comisia parlamentară susţine solicitarea

Ministrul Afacerilor Interne a adăugat că în timpul şedinţei au fost depuse amendamente, însă a fost obligat să propună membrilor comisiilor reunite de apărare, ordine publică şi siguranţă publică să le respingă.

“S-au depus amendamente, dar am fost obligat să propun respingerea lor, pentru că socotelile noastre sunt foarte clare”, a spus Radu Stroe.

La rectificarea bugetară, Ministerul Afacerilor Interne va propune o suplimentare a bugetului cu 2.338.972 de lei. Din această sumă, cheltuielile de personal se ridică la 302.000 de lei, cheltuielile cu serviciile la 358.600 de lei, cheltuieli de capital la 1.483.702 de lei, iar pentru derularea contractului cu firma EADS, care asigură sprijinul tehnic pentru securizarea frontierelor, la 195.300 de lei.

Citeşte şi Proiectul de buget pentru CNA, AVIZAT Proiectul de buget pentru CNA, AVIZAT

La finalul şedinţei, preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat, Corneliu Dobriţoiu, a declarat că pentru suplimentare bugetului Ministerului Afacerilor Intern se vor face demersuri la nivel guvernamental pentru emiterea unei ordonanţe de urgenţă care să permită MAI să obţină o parte din sumele generate de amenzile date de poliţişti.

“Este nevoie de o asemenea măsură, atât pentru ca bugetul ministerului să beneficieze de mai mulţi bani, cât şi pentru motivarea structurilor care aplică amenzi, în condiţiile în care aceştia vor şti că o parte din banii proveniţi din sacţiuni se vor întoarce în cadrul instituţiilor la care lucrează”, a explicat Dobriţoiu.

Cele mai citite

Peste 30.000 de turiști sunt prezenți în acest weekend pe litoralul românesc

Peste 30.000 de turiști sunt prezenți in acest weekend pe litoralul românesc, gradul de ocupare a hotelurilor fiind de peste 60%. Secretarul general al...

Meniul la prânzul din familia Ceaușescu

Despre meniul familiei Ceaușescu s-au spus multe. Ba că era unul elitist, alcătuit din delicatese, ba dimpotrivă, că era unul simplu. În continuare...

Real Madrid este „Regina Europei” pentru a 15-a oară. Fanii echipei madrilene au declanșat „fiesta” la Casa de Espana din București

Real Madrid a cucerit pentru a 15-a oară trofeul Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Borussia Dortmund cu scorul de 2-0...
Ultima oră
Pe aceeași temă