21.3 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăAurel Şaramet, revocat de la conducerea CA al Fondului de Garantare...

Aurel Şaramet, revocat de la conducerea CA al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri

Aurel Şaramet a fost revocat din funcţia de general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), numind-o provizoriu pe Silvia Niţu-Ciornei, fost ministru pentru IMM în perioada 2000-2003.

Totodată, MFP a decis şi revocarea unor membri ai CA al FNGCIMM, informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Miniserului Finanţelor publice, Silvia Ciornei” a fost numită pe termen limitat în calitate de director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Fondului, “având cpora obiective urgentarea aplicării prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, precum şi îmbunătăţirea activităţii societăţii în condiţiile întăririi disciplinei financiare şi creşterii performanţelor economice ale acesteia”.

De asemena, tot provizoriu, până la efectuarea selecţiei conform legislaţiei, MFP l-a numit pe Cristian Socol, consilier al premierului, în funcţia de preşedinte al directoratului Fondului Român de Contragarantare, “în urma vacantării postului ocupat anterior de către Ioan Hidegcuti”.

Decizia a fost luată de MFP în calitate de reprezentant al statului, acţionar unic al FNGCIMM şi al Fondului Român de Contragarantare.

Citeşte şi: Guvernul a sesizat Parchetul pentru primele decontate de Fondul Român de Contragarantare

Fondul Român de Contragarantare ar fi făcut cheltuieli fără acoperire. Corpul de Control al Guvernului a făcut sesizare la Parchet, în acest dosar.

Potrivit Corpului de Control al Guvernului arată că, în perioada 2009-2013 s-au făcut cheluieli excesive şi fără acoperire pe salarii şi prime pentru directori. Cheltuielile se ridică la peste 4,6 milioane de lei.

Mai mult, Corpul de Control al Guvernului acuză că au fost date garanţii spre IMM-uri fără acoperire sau garanţii în nume propriu.

Cele mai citite

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

Echipă mixtă română de tenis de masă, calificată la Olimpiadă

Perechea română alcătuită din Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs s-a calificat pentru proba de dublu mixt din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, a...

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă