Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trump va pleda pentru unitate în discursul despre Starea naţiunii

Preşedintele SUA, Donald Trump, va lansa un apel pentru unitate politică în discursul privind "Starea naţiunii", dar cel mai probabil va fi întâmpinat cu scepticism de Congres, în contextul disputelor bugetare care au generat un blocat guvernamental.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 05.02.2019 - 19:19

"Preşedintele va continua să insiste pentru politici care pot contribui la avansul economic", a declarat Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt Casei Albe.

"De asemenea, preşedintele se va adresa Congresului spunând: «Fie putem colabora pentru a face lucruri extraordinare, fie ne putem certa unii cu alţii şi nu vom realiza nimic». Sincer, poporul american merită mai mult de atât", a subliniat Sarah Sanders, citată de Fox News.

Cel mai probabil, Donald Trump va fi primit cu scepticism în Congres, mai ales că recent a catalogat, într-un interviu acordat cotidianului The New York Times, drept "pierdere de vreme" negocierile cu opoziţia democrată, afirmând că va construi singur zidul la frontiera cu Mexicul.

"Va apărea scepticism din partea ambelor partide în momentul în care Donald Trump se va adresa Congresului şi naţiunii. Politicienii democraţi, cu o poziţie consolidată după rezultatul alegerilor parţiale şi al recentelor dispute, observă puţine semnale că preşedintele va face compromisuri. Şi chiar cei mai înverşunaţi aliaţi ai preşedintelui ştiu că tonul conciliant din discursul televizat este subminat de obicei de mesaje pe Twitter şi de manevre politice impredictibile", comentează agenţia Associated Press.

Donald Trump va rosti discursul despre "Starea naţiunii" marţi la ora 21.00 (miercuri 4.00, ora României).

Comentarii

loading...