28.3 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăInternaționalTeatrul Naţional de Operetă a pus în scenă spectacolul „Paris, Mon Amour”

Teatrul Naţional de Operetă a pus în scenă spectacolul „Paris, Mon Amour”

@font-face { font-family: “Verdana”; }@font-face { font-family: “Calibri”; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 10pt; line-height: 115%; font-size: 11pt; font-family: “Times New Roman”; }div.Section1 { page: Section1; }Gala Laureaţilor a celei de-a 46-a ediţii a Crizantemei de Aur s-a încheiat cu spectacolul de chansonete „Paris, Mon Amour”, pus in scenă de Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian”. Publicul a fost definitiv cucerit de atmosfera unei cafenele pariziene încarcate de poveşti despre dragoste, seducţie şi frumos.

Într-un decor care a recreat prin elemente specifice viaţa boemă dintr-un bistro franţuzesc, colajul de poveşti şi personaje ale spectacolului „Paris, Mon Amour!” a condus publicul într-o călătorie incitantă în Parisul cu parfum de epocă, descoperind tainele artiştilor, îndrăgostiţilor, curtezanelor şi vagabonzilor săi. Cei prezenţi au fost încântaţi de unele dintre cele mai cunoscute chansonete franţuzeşti, precum celebrele piese ale lui Edith Piaf – „Je ne regrette rien” sau „La vie en rose” – sau cele ale lui Joe Dassin.

Gala Laureaţilor a debutat cu decernare premiilor ediţiei 2013. Marele Trofeu Crizantema de Aur i-a fost acordat lui Alexandru Chiriac, în timp ce premiul I i-a revenit lui Andrei Ştefăneţ. Locul II a fost ocupat de Cjergji Mani, iar locul III de Elena Dragomir.

Alexandru Chiriac a fost onorat şi cu premiul special oferit de Radio România Cultural. Premiul „Voce cu parfum de Crizantemă”, acordat, ca în fiecare an, de soprana Felicia Filip, a mers către concurenta Cristina Mihaela Dan. De asemenea, Consiliul Local şi Primăria Târgovişte au oferit un premiu special pentru Lilica Ioniţă, iar Consiliul Judeţean Dâmboviţa a acordat un premiu Voichiţei Regoş.

Încă din prima seară, spectatorii au fost încântaţi de atmosfera de poveste a romanţelor ce a fost recreată de recitalurile a trei mari nume ale muzicii autohtone: Matilda Pascal Cojocăriţa, Vlad Miriţă şi Florin Georgescu.

Binecunoscuta gazdă a festivalului, îndrăgitul Adrian Păduraru, a avut-o alături în seara de deschidere şi în cea de final pe marea actriţă Carmen Tănase. Acesteia i-a fost coprezentator în cea de-a doua seară actorul Liviu Cheloiu.

Seara de sâmbată, 19 octombrie a fost marcată de recitaluri internaţionale ce au adus în faţa publicului genuri muzicale înrudite romanţei – canzonete, fado, flamenco, romanţa rusească şi ungurească.

Concursul de interpretare din primele două seri de spectacol a fost pus în valoare de excepţionala orchestră “Romanticii” condusă de maestrul Dan Ardelean.

Sărbătoarea muzicală a fost întregită de scenografia şi decorul realizate de marele regizor şi scenograf Mihai Constantin Ranin. Acestea au abordat tema naturii alături de concepte precum ecologie, de aici şi utilizarea unei singure materii: hârtia, care exprimă fragilitate şi delicateţe, precum crizantemele şi romanţele. Mai mult, fiecare intervenţie muzicală a avut parte de o punere în scenă spectaculoasă subliniată de jocurile de lumini şi umbre.

Organizatorii acestei ediţii au fost Primăria Municipiului Târgovişte, Consiliul Local Târgovişte, Teatrul Municipal, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Sponsor oficial: KRUK

Sponsori: Banca Transilvania, Sonorom, Rondocarton, Valleriana Med.

Partenerii media ai evenimentului sunt: MDI TV, Columna TV, Radio Romania Cultural, Agerpres, Revista Tango, Puterea, Revista Ioana, Eva.ro, Romanialibera.ro, Port.ro, Dambovita24.ro, Incomod-media.ro, Gazetadambovitei.ro, Radio Minisat, Dambovitanews.ro, Oficialmedia.ro, Ziarul Dâmboviţa, Digi TV, Partener TV, Radio Cluj, Infotgv.ro, Stiridb.ro.

—————————————————————————————————Crizantema de Aur este cel mai important si cel mai iubit festival dedicat romanţei. De 46 de ani, acesta are loc fara întrerupere in Târgovişte, fosta Cetate de Scaun a Tarii Româneşti. Festivalul este considerat o emblema a muzicii românesti si un simbol al culturii si valorilor autohtone. Pe parcursul celor 45 de editii care au avut loc pâna acum, personalitati de marca au onorat scena acestui Festival ca invitaţi, începând cu artista poporului Ioana Radu, Ileana Sararoiu, Angela Moldovan, Gica Petrescu, Paraschiv Oprea, Ion Luican, Alexandru Arsinel si Stela Popescu, Loredana Groza. Crizantema de Aur este un festival care de-a lungul timpului a promovat valorile românesti si cultura muzicala autohtona. Actori de renume au trecut pe acesta scena ca prezentatori: Ilinca Tomoroveanu, Traian Stanescu, Silviu Stanculescu, Mircea Albulescu, Eusebiu Stefanescu, Natasa Rab, Adrian si Adriana Titieni, Stefan Velniciuc, Alexandra Velniciuc si Adrian Paduraru.

Cele mai citite

În comunele Chețani și Poșaga se va organiza un nou tur de scrutin

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat organizarea unui nou tur de scrutin pentru funcția de primar în comunele Chețani, județul Mureș, și Poșaga, județul Alba,...

În comunele Chețani și Poșaga se va organiza un nou tur de scrutin

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat organizarea unui nou tur de scrutin pentru funcția de primar în comunele Chețani, județul Mureș, și Poșaga, județul Alba,...

Decizia pe care vrea să o ia Barcelona în legătură cu turiștii. “Parlamentul catalan ne autorizează” 

Primarul orașului Barcelona din nord-estul Spaniei, într-o declarație vineri, a anunțat intenția municipalității de a pune capăt închirierii apartamentelor turistice până în 2029. Măsura...
Ultima oră
Pe aceeași temă