10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalSuspecţii în cazul otrăvirilor cu Noviciok, identificaţi

Suspecţii în cazul otrăvirilor cu Noviciok, identificaţi

Fostul spion rus care lucra pentru britanici, Serghei Skripal şi fiica sa Iulia au fost găsiţi inconştienţi în Salisbury pe 4 martie după ce au fost expuşi la Noviciok. Ambii şi-au revenit de atunci.

Poliţia britanică crede că mai mulţi ruşi sunt implicaţi în încercarea de asasinare a celor doi Skripal şi caută mai mult de un suspect, anunţă Press Association. 

Investigatorii au identificat presupuşii făptaşi cu ajutorul camerelor de supraveghere şi au confruntat imaginile cu înregistrările de pe camere ale persoanelor care au intrat în ţară la acel moment. 

În ultimele săptămâni, divizia anti-terorism a Poliţiei britanice a investigat şi uciderea unei femei care a murit pe 8 iulie, la doar o săptămână după ce a fost expusă la neurotoxina Noviciok, aproape de Salisbury. 

Pe 30 iunie, Charlie Rowley şi partenera sa, Dawn Sturgess, au fost expuşi la aceeaşi neurotoxină iar Sturgess a murit la spital pe 8 iulie. Poliţia investighează dacă substanţa la care au fost expuşi Rowley şi Sturgess este din aceeaşi gamă ca cea din cazul familiei Skripal. În acest caz, fratele lui Rowley a precizat că substanţa la care au fost expuşi se afla într-o sticlă de parfum.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă