13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInternaționalSpectacole de Crăciun, la Studioul de Operă şi Balet al Operei Naţionale...

Spectacole de Crăciun, la Studioul de Operă şi Balet al Operei Naţionale Bucureşti

Luna decembrie aduce la Studioul Experimental de Operă şi Balet “Ludovic Spiess” (SEOB) din cadrul Operei Naţionale Bucureşti (ONB) o serie de evenimente legate de sărbătorile de iarnă, printre care concerte de colinde şi spectacole de dans, informează un comunicat.

Spectacolul “Camera copiilor”, care a avut recent premiera, va avea cea de-a doua reprezentaţie sâmbătă, de la ora 11.00, la Sala Studio, anunţă Mediafax.

“Camera copiilor” este o producţie dedicată celor mici, în care ei descoperă lumea fermecată a muzicii cu ajutorul unei fetiţe (soprana Marta Sandu), al doicii ei (actriţa Monica Mihăescu), al unui pian năzdrăvan (pianista Mădălina Florescu) şi al altor personaje de poveste: Pasărea, Pisica Mimi şi Cărăbuşul Uriaş (balerinii Gloria Barbu şi Alexandru Polihron). Spectacolul prezintă ciclul de lieduri cu acelaşi nume al compozitorului Modest Petrovici Musorgski, într-o formă originală ce reuneşte muzica, teatrul şi dansul clasic. Regia este semnată de Anda Tabacaru Hogea, iar coregrafia de Maria Popa.

Seria de evenimente dedicate sărbătorilor continuă pe 14 decembrie, la Sala Studio, de la ora 19.30, cu tradiţionalul concert de colinde şi muzică sacră “Iisus se naşte”, la care vor participa solişti ai Operei Naţionale Bucureşti, alături de tineri artişti lirici la început de carieră (studenţi şi absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti) şi maestrul acompaniator Luminiţa Berariu.

Pe 17 decembrie, de la ora 11.00, micii spectatori sunt invitaţi la întâlnirea cu Crăiasa Zăpezii , în poemul coregrafic cu acelaşi nume, creat de Maria Popa. Cunoscuta poveste este redată prin dans de tineri artişti care, ajutaţi de frumoasele costume realizate de scenografa Andreea Koch, aduc publicului atmosfera din basmele lui Hans Christian Andersen.

În seara de 21 decembrie, de la ora 19.30, soprana Felicia Filip invită spectatorii Studioului Experimental de Operă şi Balet la “Crăciunul Feliciei”, concert în care, într-un spaţiu intim, familial, se cântă colinde şi se retrăieşte bucuria Crăciunului. La această seară specială vor participa basul Pompeiu Hărăşteanu, tenorul Hector Lopez, prim-balerina Bianca Fota, violoncelistul Anton Niculescu, actorul Eusebiu Ştefănescu, un grup de copii din cadrul Şcolii de Balet Studio “M” condus de Magdalena Rovinescu şi maestrul acompaniator Ioana Maxim.

În Ajunul Crăciunului, de la ora 11.00, la Sala Mare a Operei Naţionale Bucureşti are loc tradiţionalul eveniment “Magazinul de păpuşi”, în care micii dansatori ai Şcolii de Balet Studio “M”, coordonaţi de profesoara Magdalena Rovinescu, prezintă cele mai reuşite momente artistice ale anului.

Cele mai citite

Militarii rezerviști vor să protesteze în Capitală

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate vrea să organizeze un miting de protest în Capitală, în data de 7 iunie anul curent. Vă prezentăm solicitarea transmisă de...

Monica Niculescu, în finala de dublu a turneului WTA Trophee Clarins de la Paris

Perechea româno-chineză Monica Niculescu/Lin Zhu s-a calificat în finala de dublu a turneului de tenis Trophee Clarins de la Paris, după ce au învins...

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...
Ultima oră
Pe aceeași temă