18.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăInternaționalSenatorii vor explicaţii de la membrii CNA, după interzicerea spoturilor la Roşia...

Senatorii vor explicaţii de la membrii CNA, după interzicerea spoturilor la Roşia Montană

Vicepreşedintele Comisiei pentru Cultură din Senat, Marius Paşcan, vrea ca reprezentanţii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) să fie audiaţi, după ce au interzis reclamele de promovare a proiectului Roşia Montantă, relatează Mediafax.

Citeşte şi: Reclamele Roşia Montană Gold Corporation, interzise de CNA

“Este o imixtiune gravă, nepermisă, discriminatorie, un atentat la libertatea de expresie şi exprimare. Nu au de ce să blocheze pe nimeni în a-şi promova un produs decât dacă acest produs nu este conform cu legislaţia în vigoare sau informaţia transmisă nu este veridică, încalcă dreptul omului la o informare corectă şi onestă. Dar în situaţia Roşiei Montane cred că atât s-a dezbătut acest proiect, încât cetăţeanul, privitorul, telespectatorul, auditorul este capabil să discearnă între adevăr şi minciună”, a declarat senatorul Marius Paşcan, într-o conferinţă de presă.

Totodată, vicepreşedintele Comisiei de Cultură a mai spus că, deşi decizia CNA nu poate fi anulată, reprezentanţii Consiliului pot fi audiaţi.

El a arătat că “toată lumea” a înţeles că Roşia Montană Gold Corporation îşi face publicitate pe părţile pozitive ale proiectului, în timp ce “ceilalţi îl critică intens”.

CNA a analizat, marţi, 11 spoturi de promovare a proiectului de exploatare minieră de la Roşia Montană, difuzate între 1 septembrie şi 6 octombrie, la principalele televiziuni naţionale, şi a  hotărât să oprească difuzarea lor, pentru că reclamele încalcă legislaţia audiovizualului.

Cele mai citite

UE și-a dat acordul de principiu pentru relansarea unei misiuni civile a blocului la Rafah

Uniunea Europeană și-a dat luni acordul de principiu pentru relansarea unei misiuni civile a blocului la Rafah, un oraș din sudul Fâșiei Gaza, situat...

Cum să alegi patul ideal pentru sesiunile lungite de pescuit

Pescuitul este o pasiune care necesită nu doar echipament adecvat pentru capturarea peștilor, ci și pentru confortul pescarului. Atunci când petreci multe ore sau...

Machiaj expres: transformă-ți lookul cu o rutină de doar 10 minute

În lumea noastră modernă, suntem adesea presate de timp, dar ne dorim în același timp să arătăm îngrijite în fiecare zi. Ca să poţi...
Ultima oră
Pe aceeași temă