Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Jeffrey Sachs (Foto: http://www.senseandsustainability.net)

Renumitul economist Jeffrey Sachs îl critică dur pe liderul SUA, Donald Trump

Renumitul economist american Jeffrey Sachs a declarat joi, la București, că președintele Donald Trump este "instabil și incoerent economic" astfel că, din acest motiv, "fiecare zi e o surpriză pentru noi".

Share

Teodora Cimpoi 0 comentarii

Actualizat: 08.03.2018 - 11:17

"Cred că deciziile lui Trump se datorează unei ignoranțe economice uriașe, el crede că dacă deficitul comercial al SUA e mare, este din cauză că SUA sunt păcălite de alte țări. Trump nu știe elementele de bază ale economiei", a susținut, la București, renumitul economist.

Sachs a precizat că, în realitate, orice deficit comercial e cauzat de trei factori: consum prea mare, economisire prea mică și împrumuturi.

Sachs a sfătuit SUA "să rămână puternice, unite, deschise și în termeni buni cu partenerii lor comerciali", indicând, în acest sens, China, Europa și Rusia.

De ce ar veni o nouă criză economică

Întrebat de jurnaliștii români dacă există riscul unei noi crize economice, Sachs a răspuns că, dacă ar veni o criză, ea ar fi efectul unei "conduceri proaste".

"Europa, China, India, SUA merg bine în principiu. Există riscuri politice. Trump pare să submineze sistemul de comerț mondial și consensul global de a ne muta spre o economie cu emisii reduse de carbon. Noile tehnologii vor crea mai multă prosperitate, vor reduce sărăcia și vor crea economii verzi, noi locuri de muncă", a subliniat renumitul economist american.

El a amintit, pe de altă parte, faptul că în SUA există un nivel foarte ridicat de corupție, iar nivelul de fericire al populației depinde foarte mult de percepția asupra corupției. În plus, corupția influențează în sens negativ și mersul economiei.

"Oamenii se întreabă dacă președintele strânge doar bani pentru familia lui, sau dacă măsurile lui sunt în interesul corporațiilor", a spus Jeffrey Sachs.

La invitația Guvernului României, prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, profesorul de economie Jeffrey Sachs a participat, joi, la București, la Conferința "Dezvoltare durabilă și creștere economică".

Vineri, 2 martie, profesorul Sachs se va afla la Cluj-Napoca.

Comentarii

loading...