Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rata şomajului în Germania a atins cel mai scăzut nivel de la reunificare

Numărul şomerilor din Germania a înregistrat o scădere peste aşteptări în luna septembrie, astfel că rata şomajului a atins cel mai redus nivel de după reunificarea ţării în 1990, arată datele publicate vineri de Oficiul federal pentru muncă, transmit Reuters şi AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

28.09.2018 - 12:27

Conform acestor date, în luna septembrie comparativ cu luna august, numărul şomerilor a scăzut cu 23.000, peste estimările analiştilor care mizau pe o scădere de 9.000, până la 2,303 milioane de şomeri. Rata ajustată a şomajului a scăzut de la 5,2% în august până la 5,1% în luna septembrie.

"Şomajul şi subocuparea au scăzut semnificativ în luna septembrie. Piaţa muncii continuă să se dezvolte favorabil", a informat preşedintele Oficiului federal pentru muncă, Detlef Scheele.

Consumul gospodăriilor a devenit principalul motor al economiei Germaniei în condiţiile în care gradul record de ocupare, creşterea securităţii locului de muncă, majorările salariale peste nivelul inflaţiei şi dobânzile reduse la împrumuturi i-au făcut pe cumpărători să cheltuie mai mult.

Un sondaj publicat joi arată că încrederea consumatorilor germani s-a îmbunătăţit în ultima perioadă, pe fondul creşterii veniturilor şi a opiniilor cu privire la evoluţia economiei, sugerând că în perioada următoare consumatorii vor continua să susţină creşterea celei mai mari economii a Europei.

Pe termen lung însă, economiştii se aşteaptă la o creştere a ratei şomajului în condiţiile în care incertitudinile cu privire la impactul Brexitului şi creşterea protecţionismului în schimburile comerciale globale vor afecta economia germană orientată spre export.

Comentarii

loading...