12 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSportÎnotDeclarațiile lui David Popovici, după ce a cucerit patru medalii de aur...

Declarațiile lui David Popovici, după ce a cucerit patru medalii de aur la Naţionalele de la Otopeni

După ce a cucerit patru medalii de aur la Campionatele Naţionale de înot pentru seniori, tineret şi juniori de la Otopeni, David Popovici a declarat că principalul său obiectiv a fost să obţină baremurile necesare pentru participarea la Campionatele Europenele de la Belgrad, programate în perioada 10-23 iunie 2024.

„Nu mi-am propus niciun timp, însă sunt foarte bucuros că, da, am coborât sub 48 de secunde (la 100 m liber, n. red.). Dar era normal ca odată ce mă apropii de vară şi se modifică puţin antrenamentele, să devin din ce în ce mai rapid. Mă bucur că am reuşit chiar de acum, din aprilie, dar obiectivul principal a fost să mă calific pentru Europene, ceea ce am şi făcut. O să tot cobor, dacă nu de la următoarea competiţie, în două, în trei sau poate chiar la următoarea cursă. Dar nu-mi fac griji. Nici acum nu m-am gândit niciun pic la timp, ci pur şi simplu la ce am eu de făcut. Adică, stresându-te în legătură cu timpul pe care poate sau poate nu o să-l faci, nu te ajută cu absolut nimic”, a spus dublul campion european la 100 şi 200 m liber, duminică nu va mai înota în nicio probă.

La Belgrad, Popovici se va afla în ipostaza de a a-şi apăra titlurile continentale de la 100 şi 200 m liber, câştigate la Europenele de la Roma în 2022, dar campionul nostru nu se gândeşte la acest aspect: „Nici nu m-am gândit la asta. Cele mai bune curse de-ale mele ‘ever’ sau înainte de cele mai bune curse, nu m-am gândit niciodată la timp, la titlu. M-am gândit pur şi simplu la ce am exersat în fiecare zi la antrenamente. Totul de plăcere, bineînţeles. Adică depun efort să fie cât mai simplu înotul, să-l tratez cât mai mult ca pe o joacă şi să nu uit niciodată de ce am început, chiar dacă lucrurile s-au schimbat în timp şi a devenit şi modul prin care îmi câştig existenţa”.

Înainte de Europenele de la Belgrad, Popovici va mai concura la reuniunea Mare Nostrum de la Barcelona (29-30 mai) şi la alte două concursuri.

David Popovici a explicat motivul pentru care nu vrea să-şi asume obiective, medalii sau recorduri: „Eu cred că un aur olimpic nu m-ar face mai fericit. Adică îmi place să visez la un aur olimpic. Îmi place să mă gândesc la asta, dar nu trebuie să o duc atât departe încât să cred că îmi va garanta fericirea sau îmi va rezolva toate problemele mele personale sau în legătură cu înotul. Nu mă va face fericit un aur olimpic. Deşi e visul meu de când eram copil, să cred că m-ar face cel mai fericit om de pe pământ să câştig un aur olimpic, înseamnă în acelaşi timp că dacă cumva nu-l voi câştiga, voi fi cel mai nefericit. Este un concurs, un concurs foarte important, dar doar un concurs”.

David Popovici a cucerit, sâmbătă, a patra sa medalie de aur la Campionatele Naţionale de înot de la Otopeni, după o cursă excelentă la 100 m, în care a coborât sub 48 secunde (47sec86/100). Popovici a mai cucerit aurul în probele de 50 m, 200 m şi 400 m liber în zilele anterioare. 

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
00:01:33

Creștere alarmantă a persecuțiilor în Venezuela în contextul Alegerilor Prezidențiale, avertizează ONG-uri și Experți ONU

Un grup pentru drepturile omului și experți ai ONU au denunțat marți o "creștere alarmantă a disparițiilor forțate" în Venezuela înaintea votului prezidențial din...

Alegerea eficientă a unei pompe de apă: Ghid complet pentru maximizarea performanței

Alegerea corectă a unei pompe de apă este esențială atât pentru eficiența energetică, cât și pentru îndeplinirea eficientă a cerințelor specifice fiecărui proiect. Fie...

Zelenski vede Ucraina membru în NATO cu o condiție majoră

Președintele Volodimir Zelenski consideră că Ucraina nu va putea deveni membru NATO până când nu va câștiga războiul cu Rusia, conform observatornews.ro. Secretarul general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă