1.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeInternaționalPolonia susține că oameni înarmați și cu uniforme au pătruns pe teritoriu,...

Polonia susține că oameni înarmați și cu uniforme au pătruns pe teritoriu, dinspre Belarus

Ministerul de Externe din Polonia l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al ambasadei Belarusului, susținând că a avut loc o  incursiune dinspre Belarus a unor persoane înarmate şi care purtau uniforme. Polonia numește acest fapt o „provocare”, după ce 3 bărbați au pătruns pe teritoriu.

Incidentul a avut loc în noaptea de 1 spre 2 noiembrie. Acesta coincide cu situația alarmantă generată de valul de migranți care stau la granița Poloniei. Statul l-a acuzat pe președintele Aleksandr Lukașenko de faptul că aduce în mod intenționat migranți din Orientul Mijlociu.

Polonia acuză că i-a fost încălcat teritoriul

După ce polițiștii de frontieră din Polonia au încercat să stabilească contactul cu bărbații necunoscuți, aceștia s-au retras de pe teritoriu în direcția Belarusului.

„Polonia este hotărâtă să-şi protejeze propriile frontiere şi frontierele externe ale UE”, afirmă MAE polonez într-un comunicat în care a anunţat convocarea şefului misiunii diplomatice a Belarusului.

Lukașenko a mai fost convocat la MAE polonez în luna octombrie. Atunci au fost trase focuri de armă asupra soldaților, la frontiera dinspre Belarus. Pentru a opri afluxul de migranţi Polonia a trimis mii de militari la graniţa cu Belarus. De asemenea, autoritățile au ridicat un gard de sârmă şi a instituit starea de urgenţă în zonă. Ba mai mult, Polonia dorește să ridice un zid la graniță.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Când vor circula trenurile din România cu 160 km/h?

Viteza medie cu care un tren de călători circulă la ora actuală în România este de 44 km/h. Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean a...

“În cinci ani, putem să exportăm carne de porc”

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, vrea să revigoreze zootehnia românească, astfel încât în câțiva ani România să ajungă să exporte din nou carne de...

Toate sticlele de vin vor avea cod QR. Legislația a intrat în vigoare

Industria producătorilor de vin se confruntă cu o schimbare semnificativă, odată cu intrarea în vigoare a noii legislații UE. Potrivit acesteia, producătorii de vin...
Ultima oră
Pe aceeași temă