21.8 C
Bucharest
Sunday, 28 May 2023
HomeInternaționalMarsilia, pus sub eticheta violențelor, drogurilor și rasismului

Marsilia, pus sub eticheta violențelor, drogurilor și rasismului

Orașul-port Marsilia, din sudul Franței, a fost pus sub eticheta violențelor și rasismului, în ultimele luni din cauza morții mai multor tineri în schimburi de focuri legate de droguri.

O serie de crime în această vară, inclusiv cea a unui băiat de 14 ani pe nume Rayanne la mijlocul lunii august, a determinat două vizite ale președintelui Emmanuel Macron în septembrie și octombrie și o promisiune de miliarde de euro pentru a rezolva problema.

Înainte de alegerile prezidențiale din Franța de la începutul anului viitor, Marsilia pare să devină un câmp de luptă pentru candidați, care să-și arate angajamentul în abordarea problemelor socioeconomice. Diferite partide și-au făcut angajamente să rezolve problemele din Marsilia în cursa pentru putere.

Sărăcia, rasismul și izolarea sunt adânc înrădăcinate în mai multe zone din Marsilia, notează BBC. Astfel, locuitorii spun că lipsa oportunităților și neglijența statului conduc la implicarea unor tineri în traficul de droguri, iar violențele sunt din ce în ce mai grave.

Traficul de droguri, una dintre cele mai grave probleme ale Marsiliei

Fatima este doar una dintre multele persoane ale căror familii au fost sfâșiate de epidemia de droguri și violență, soțul și fiul ei fiind uciși în succesiune rapidă în 2009 și 2010. Ea nu a vrut să fie cunoscut numele ei adevărat, de teamă să nu devină o țintă pentru traficanții de droguri care sunt dornici să pună capăt oamenilor care vorbesc și, de asemenea, să-și protejeze copiii mici.

Femeia a spus că disperată să caute dreptate pentru cei dragi și să iasă din Marsilia. Doisprezece ani mai târziu, totuși, ea este încă acolo și puține s-au schimbat – și nu știe dacă se va întâmpla vreodată. Fiul Fatimei avea doar 22 de ani când a fost împușcat. Ea spune că a fost implicat în trafic de droguri și a făcut închisoare după ce a fost prins vânzând droguri.

Tinerii își pierd viața în schimburi de focuri

Deși nivelul criminalității în Marsilia este mai scăzut decât în ​​urmă cu cinci ani, potrivit cifrelor poliției, victimele schimburilor de focuri devin din ce în ce mai tinere. Localnicii sunt de părere că tinerii, dar mai ales clasa muncitoare, se îndreaptă tot mai mult către traficul de droguri din cauza problemelor mai profunde cu care se confruntă cartierele sărace din Marsilia.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

De ce sa alegi anvelope second hand?

Anvelopele second hand sau anvelopele folosite, sunt anvelope care au fost deja utilizate pe alte vehicule inainte de a fi vandute ca produse second...

Premierul Ciucă nu demisionează până ce nu rezolvă criza din Educație. Purtătorul de cuvânt al Guvernului urmează să facă o declarație

Premierul Ciucă afirmă că nu demisionează până ce nu ajunge la un acord cu sindicatele din Educație, acord care să ducă la încetarea grevei...

România coboară în clasamentul puterilor militare mondiale. Locul 47 din 145, cu o forță militară supraevaluată

Cea mai recentă ediție a topului Global Firepower, clasamentul puterilor militare mondiale, plasează România pe locul 47 între cele 145 de țări analizate. Acesta este...
Ultima oră
Pe aceeași temă