16.4 C
Bucharest
Monday, 29 May 2023
HomeSpecialDouă femei au fost înjunghiate mortal în gara din Marsilia. Agresorul a...

Două femei au fost înjunghiate mortal în gara din Marsilia. Agresorul a fost împușcat. Parchetul a deschis o anchetă pentru terorism

UPDATE 23,00: Bărbatul care a înjunghiat mortal duminică două femei în gara Saint-Charles din Marsilia era cunoscut poliției pentru infracțiuni de drept comun, transmit AFP și Reutes, citând o sursă apropiată anchetei, informează Agerpres.

Președintele Emmanuel Macron s-a declarat "profund indignat de acest act barbar, și îndurerat alături de familiile și apropiații victimelor".

"Îi salut pe militarii (operațiunii) Sentinelle și pe polițiștii care au reacționat cu sânge rece și eficacitate"', a precizat președintele Macron într-un mesaj pe Twitter. 


UPDATE 18,25: Potrivit ministrului de interne Gérard Collomb, victimele agresorului de la Marsilia sunt două femei. 

Secția antiteroristă a Parchetului din Paris a deschis o anchetă în legătură cu atacul produs duminică în gara principală din Marsilia, unde un bărbat a înjunghiat mortal două persoane înainte de a fi doborât de forțele de ordine, transmite AFP, citând un anunț al Parchetului. 

Ancheta a fost deschisă pentru 'asasinate în relație cu o acțiune teroristă' și 'tentativă de asasinat asupra unei persoane depozitare a autorității publice', a comunicat Parchetul.


UPDATE 16,40: Atacatorul de la Marsilia a fost neutralizat de militari din cadrul operațiunii antiteroriste Sentinelle, a precizat procurorul Republicii, Xavier Tarabeux, potrivit Agerpres.

Poliția le-a cerut locuitorilor Marsiliei să evite zona gării Saint-Charles, unde în cursul după-amiezii se desfășura o importantă operațiune. 

Ministrul francez de interne, Gérard Collomb, a anunțat pe Twitter că se va deplasa 'imediat' la Marsilia 'după atacul comis în proximitatea gării Saint-Charles'. 


Un bărbat a fost împușcat mortal de forțele de ordine într-o gară din Marsilia, în sudul Franței, după ce a atacat mai multe persoane cu un cuțit, a relatat postul BFM TV, citând un procuror din cadrul Parchetului local, transmit Reuters și AFP citate de Agerpres.

Două dintre persoanele înjunghiate au decedat, au indicat autoritățile.

Se pare că, înainte să atace cu cuțitul, agresorul ar fi strigat "Allah Ahbar".  Atacul a produs panică în rândul călătorilor aflați pe peroanele gării.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMMENT