Soho, Londra, Marea Britanie - 12 Aprilie 2021 - Arhiva personală RL

MAREA BRITANIE În sfârșit la puburi

Oamenii au făcut cozi în afara comercianților cu amănuntul din Anglia, luni, pentru a-și potoli pofta de cumpărături.

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

Actualizat: 13.04.2021 - 17:00

Oamenii au făcut cozi în afara comercianților cu amănuntul din Anglia, luni, pentru a-și potoli pofta de cumpărături, iar unii chiar au băut o halbă de bere la miezul nopții sau și-au oferit o tunsoare dis de dimineață, în timp ce magazinele, pub-urile, sălile de sport și saloanele de coafură din Anglia s-au redeschis după trei luni de blocaj.
 
După impunerea celor mai oneroase restricții din istoria timpului de pace al Marii Britanii, prim-ministrul Boris Johnson a declarat că redeschiderea a fost un „pas major” spre libertate, dar a îndemnat oamenii să se comporte responsabil, deoarece coronavirusul era încă o amenințare.
 
Odată cu răsăritul soarelui, zeci de oameni au făcut cozi în afara orașelor, la magazinul Primark, în orașe englezești precum Birmingham și în afara JD Sports pe Oxford Street din Londra, nederanjați de vremea neobișnuit de rece.
 
Câțiva oameni s-au aliniat după miezul nopții pentru a ciocni o bere alături de colegii bucătari la renumitul Kentish Belle din Bexleyheath, sudul Londrei și la Oak Inn din Coventry, centrul Angliei.
 
Recuperarea cheltuielilor oamenilor este crucială pentru recuperarea Marii Britanii, după ce datele oficiale au arătat că 2020 a fost cel mai prost an pentru economia sa din mai mult de trei secole, cu o scădere de 9,8% a produsului intern brut.
 
Sute de mii de companii au fost închise de la începutul lunii ianuarie, când Anglia a intrat într-un al treilea blocaj pentru a stopa infecțiile în creștere cauzate de varianta „Kent” a virusului.


 
Programul de vaccinare care a oferit o primă doză la peste jumătate din adulți a redus decesele cu peste 95%.


 
Grupul de lobby din industrie, British Retail Consortium, estimează că magazinele din Marea Britanie au pierdut 27 de miliarde de lire sterline (37 miliarde de dolari) în vânzări în cele trei închideri, în timp ce 67.000 de locuri de muncă în comerțul cu amănuntul au fost abandonate în 2020.
 
Aproximativ 17.532 de magazine au dispărut din străzile mari, centrele comerciale și parcurile de vânzare cu amănuntul din Marea Britanie anul trecut, potrivit datelor compilate de cercetătorul Local Data Company pentru firma de contabilitate PwC.
 
"Sunt sigur că va fi o ușurare imensă pentru acei proprietari de afaceri care au fost închise de atât de mult timp și pentru toți ceilalți este o șansă de a reveni la a face unele dintre lucrurile pe care le iubim", a spus Johnson într-o declarație duminică.
 
„Îi îndemn pe toți să continue să se comporte responsabil și să-și amintească ,,mâinile, fața, spațiul și aerul proaspăt ”pentru a suprima COVID în timp ce continuăm cu programul nostru de vaccinare.”


 
Cu peste 127.000 de decese, Regatul Unit are al cincilea număr cel mai mare de morți din lume din cauza COVID-19.


 
Magazinele neesențiale, precum lanțurile de casă și cele de modă, s-au redeschis luni în Țara Galilor și în Anglia, deși cele din Scoția sunt așteptate să se deschidă până pe 26 aprilie.


 
Pub-urile și restaurantele vor putea servi numai în aer liber începând de luni, iar din 17 mai vor putea servi și în interior.
 

Comentarii