18 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăInternaționalJoe Satriani concertează azi la Sala Palatului

Joe Satriani concertează azi la Sala Palatului

Sala Palatului din Bucureşti va găzdui  astăzi, 20 mai, cu începere de la ora 20.00, concertul extraordinar al lui Joe Satriani, unul dintre cei mai valoroşi chitarişti ai secolului XX,  aflat în premieră în România.

Accesul în sală va fi permis începând cu ora 19.00,  în deschidere urmând a urca pe scena Nicu Patoi & Platonic Band. Show-ul artistului american face parte din turneul „Joe Satriani Europe Tour 2013” care a început pe 18 mai la Istanbul şi are programate nu mai puţin de  43 de reprezentaţii în cluburi şi săli de concert de pe întregul continent european. Bucureşti este prima capitală unde Joe Satriani va concerta în cadrul acestui periplu, dar în programul său sunt incluse şi alte metropole europene precum Zagreb, Belgrad, Roma, Paris, sau Bruxelles.

Satriani a devenit un nume sonor la nivel mondial după lansarea albumului ”Surfing with the Alien” în 1987. Cu nu mai puţin de 10 milioane de albume vândute, 14 nominalizări la premiile Grammy şi numeroase alte trofee, chitaristul american de rock instrumental continuă să fie adorat de fanii săi de pe întregul mapamond.

Joe Satriani şi-a început cariera prin a preda chitara, avându-i ca elevi, printre alţii, pe Steve Vai, Kirk Hammett (Metallica) sau David Bryson (Counting Crows). Toţi aceşti muzicieni, binecunoscuţi la ora actuală, au recunoscut că „Satch”, cum este poreclit Joe Satriani, le-a fost de nenumărate ori sursă de inspiraţie. De altfel, influenţa incredibilei expertize tehnice a lui Joe poate fi remarcată în interpretarea fiecăruia dintre foştii săi discipoli.

Cotat drept cel mai bun chitarist din lume de către cititorii celor mai prestigioase reviste muzicale, Satriani l-a însoţit pe Mick Jagger în primul său turneu solo internaţional, şi a cântat alături de Deep Purple în turneele din Japonia şi Europa, cimentându-şi reputatia, de virtuoz al chitarei. În 2009, Satriani a facut echipă cu Sammy Hagar, Michael Anthony (Van Halen), şi cu Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) pentru a pune bazele trupei Chickenfoot, albumul de debut al trupei fiind un succes internaţional. A fost premiat în SUA, Canada şi Europa, iar revista Classic Rock  i-a catalogat pe cei patru drept cea mai buna formaţie nouă a anului 2009. În octombrie 2010, Joe Satriani şi-a lansat cel de-al 11-lea album de studio ”Black Swans and Wormhole Wizards”, apariţie urmată de turnee în America de Nord şi Europa. În paralel, Chickenfoot a lansat în anul următor al doilea album, care s-a bucurat de asemenea de critici excelente.

Prezenţa lui Joe Satriani la Bucureşti a stârnit un interes uriaş în rândurile iubitorilor de chitară de la noi. Deşi preţul a fost semnificativ, de 200 lei, 160 lei, 130 lei şi 100 de lei, în funcţie de distanţa faţă de scenă, toate biletele de intrare au fost epuizate. De alt­fel, organizatorii de la Events au anunţat că tichetele VIP pentru acest eveniment au fost vândute în totalitate la trei zile de la punerea în vânzare. Misiunea, deloc uşoară, de a încălzi atmosfera înainte de show-ul lui Satriani, îi va reveni lui Nicu Patoi & Platonic Band, în componenţa actuală cu Nicu Patoi, considerat unul dintre cei mai valoroşi chiarişti români, Răzvan “Lapi” Lupu la baterie, Adrian Ciuplea la chitară bas, şi Berti Barbera în calitate de percuţionist şi vocalist. De remarcat, Adrian Ciuplea, unul dintre cei mai rafinaţi şi versatili muzicieni din România, specializat pe bass electric şi violoncel, a cântat alături de Steve Vai în 2010, o nouă colaborare cu acesta fiind foarte posibilă şi în acest an în cadrul unui turneu care va avea loc în Rusia şi Europa. Cu ocazia concertului lui Joe Satriani, grupul Platonic îşi va lansa ultimul album “Sweet Little 6String”. 

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Burduja își face campanie pe motocicletă. “Este adevăratul candidat al dreptei”, susține Ciucă

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, apare în câteva fotografii în postură de motociclist, aceste imagini fiind postate chiar...
Ultima oră
Pe aceeași temă