Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iran: Ţările din G7 vor continua "să acţioneze fiecare în rolul său", a afirmat Macron

Emmanuel Macron a precizat duminică că nu are "mandat formal de la G7" pentru a discuta cu Iranul şi că fiecare "va continua să acţioneze în rolul său", dar s-a arătat mulţumit că membrii G7 împărtăşesc aceleaşi obiective, potrivit AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 25.08.2019 - 18:15

Ministrul iranian al Afacerilor Externe, Mohammad Javad Zarif, a sosit într-o vizită-surpriză la summitul de la Biarritz. Acesta a răspuns invitaţiei omologului francez, Jean-Yves Le Drian, şi nu va avea întâlniri cu oficiali americani, scrie The Guardian.

"G7 este un club informal, nu acordăm mandat formal unuia sau altuia", a spus Macron atunci când Donald Trump a asigurat că nu a discutat cu omologii săi despre vreun mesaj comun cu Iranul. 

Emmanuel Macron afirmase anterior la postul de televiziune LCI că va exista "o declaraţie comună" a G7 privind problema Iranului. 

Dosarul asupra programului nuclear iranian constituie unul dintre principalele puncte de pe agenda summitului G7. Ţările europene şi Japonia, semnatare ale acordului din 2015, ca şi SUA, care a denunţat acest acord şi au impus sancţiuni economice Iranului, provocând o escaladare a tensiunilor în această regiune.

Aşezat lângă premierul japonez Shinzo Abe, care a avut o tentativă de mediere între SUA şi Iran în iunie, Trump a spus: "Sprijin poziţia premierului Abe, pentru că de asemenea vorbeşte cu Iranul... Vom avea propria abordare. Dar nu poţi opri oamenii să vorbească. Dacă vor să vorbească, pot vorbi". 

Comentarii