4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalIran: Ţările din G7 vor continua "să acţioneze fiecare în rolul său",...

Iran: Ţările din G7 vor continua “să acţioneze fiecare în rolul său”, a afirmat Macron

Ministrul iranian al Afacerilor Externe, Mohammad Javad Zarif, a sosit într-o vizită-surpriză la summitul de la Biarritz. Acesta a răspuns invitaţiei omologului francez, Jean-Yves Le Drian, şi nu va avea întâlniri cu oficiali americani, scrie The Guardian.

“G7 este un club informal, nu acordăm mandat formal unuia sau altuia”, a spus Macron atunci când Donald Trump a asigurat că nu a discutat cu omologii săi despre vreun mesaj comun cu Iranul. 

Emmanuel Macron afirmase anterior la postul de televiziune LCI că va exista “o declaraţie comună” a G7 privind problema Iranului. 

Dosarul asupra programului nuclear iranian constituie unul dintre principalele puncte de pe agenda summitului G7. Ţările europene şi Japonia, semnatare ale acordului din 2015, ca şi SUA, care a denunţat acest acord şi au impus sancţiuni economice Iranului, provocând o escaladare a tensiunilor în această regiune.

Aşezat lângă premierul japonez Shinzo Abe, care a avut o tentativă de mediere între SUA şi Iran în iunie, Trump a spus: “Sprijin poziţia premierului Abe, pentru că de asemenea vorbeşte cu Iranul… Vom avea propria abordare. Dar nu poţi opri oamenii să vorbească. Dacă vor să vorbească, pot vorbi”. 

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă