4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalGafă conjugală la Beijing comisă de şeful diplomaţiei britanice

Gafă conjugală la Beijing comisă de şeful diplomaţiei britanice

Noul ministru britanic de externe, Jeremy Hunt, a comis luni la Beijing o gafă care a provocat explozia de râs a gazdelor sale atunci când a prezentat-o ca “japoneză” pe soţia sa care, în realitate, este chineză, transmite AFP.

“Soţia mea este japoneză”, a afirmat Jeremy Hunt în faţa jurnaliştilor în momentul întâlnirii cu omologul său chinez, Wang Yi.

Ministrul, numit la începutul lunii de premierul Theresa May în locul lui Boris Johnson, s-a corectat imediat: “Soţia mea este chineză – ce teribilă greşeală pe care nu trebuia să o fac”, a recunoscut el în hohotele de râs ale gazdelor.

China şi Japonia întreţin relaţii cel puţin complicate, chinezii reproşându-le frecvent vecinilor lor că nu au recunoscut suficient crimele comise de armata de ocupaţie japoneză în China în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

În momentul în care Marea Britanie se pregăteşte să părăsească Uniunea Europeană, Jeremy Hunt a ales China ca primă destinaţie a primului său turneu în străinătate în speranţa întăririi relaţiilor comerciale dintre cele două ţări. El urmează să viziteze Parisul şi Viena.

“Relaţia mea cu China are rădăcini adânci”, a afimat şeful diplomaţiei de la Londra, vorbind despre prima sa vizită în ţară la 19 ani. “Soţia mea este chineză, iar copiii mei sunt pe jumătate chinezi. Avem bunici care trăiesc la Xian (nord) şi puternice legături de familie în China”, a continuat el.

“Marea mea speranţă este că vom reuşi să să aprofundăm prietenia dintre China şi Marea Britanie, ceea ce înseamnă să abordăm subiectele asupra cărora avem puncte de vedere diferite”, a declarat ministrul britanic.

Jeremy Hunt şi Wang Yi vor ţine o conferinţă de presă în cursul zilei, mai scrie AFP.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă