31.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăInternaționalFilmul lui Mungiu, pe lista premiilor Academiei de Film Europene

Filmul lui Mungiu, pe lista premiilor Academiei de Film Europene

“După dealuri”, în regia lui Cristian Mungiu, se află pe lista lungă la ediţia din acest an a premiilor Academiei de Film Europene (EFA), alături de coproducţia românească “Diaz: Don’t Clean Up This Blood”, în care joacă şi actriţa Monica Bîrlădeanu, informează site-ul European Film Academy, citează Mediafax.

Pe lista lungă la ediţia din acest an a premiilor se regăsesc 47 de filme, printre care şi filmul “Amour” de Michael Haneke, câştigătorul Palme d’Or de anul acesta.

Din cele 47 de filme, cei 2.700 de membri ai Academiei Europene de Film vor alcătui lista de nominalizaţi la prestigiasele premii. Nominalizările vor fi anunţate pe 3 noiembrie la Festivalul Internaţional de Film de la Sevilia.

Filmul “După dealuri” este, totodată, propunerea României la Oscar, la categoria “cel mai bun film într-o limbă străină”.

Premiat pentru scenariu şi pentru interpretare – un dublu trofeu, acordat actriţelor Cosmina Stratan şi Cristina Flutur – la ediţia din acest an a Festivalului de la Cannes, filmul este scris şi regizat de Mungiu, fiind inspirat de romanele non-ficţionale ale Tatianei Niculescu Bran.

În România, filmul va rula în avanpremieră, începând cu 21 septembrie, la Vaslui – regiunea în care s-a petrecut fapte reale din romanele Tatianei Niculescu Bran.

În Bucureşti, “După dealuri” va fi proiectat în avanpremieră, pe 25 octombrie, în închiderea celei de-a treia ediţii a evenimentului Les Films de Cannes à Bucarest.

Cele mai citite

NATO trece mai multe rachete nucleare din depozitare în “standby”, anunță Stoltenberg

NATO își trece mai multe focoase nucleare din starea de depozitare în cea de "standby", a anunțat secretarul general al Alianței Atlantice, Jens Stoltenberg,...

Rusia – Ucraina, ziua 845. “Vom fi alături de Ucraina până când va învinge”, anunță președintele SUA, Joe Biden

"Vom fi alături de Ucraina până când va învinge în acest război", a anunțat președintele SUA, Joe Biden, în contextul conferinței de pace care...

Pentru o curățare în profunzime a canapelei sau a saltelei tale, apelează la o firmă specializată

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...
Ultima oră
Pe aceeași temă