Mike Pompeo (Foto: Zero Hedge)

Directorul CIA: Ideea întâlnirii Trump - Kim Jong Un nu este pentru imagine ci pentru denuclearizare

Directorul CIA a declarat că negocierile pentru o întrevedere între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un nu reprezintă un "teatru" ci vizează denuclearizarea Peninsulei Coreene, relatează Reuters citată de Mediafax.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 11.03.2018 - 20:54

"Preşedintele Trump nu face asta pentru spectacol, nu e teatru. Urmează să rezolve o problemă", a spus Pompeo într-un interviu pentru televiziunea Fox.

Directorul CIA a mai precizat că Statele Unite se aşteaptă ca regimul nord-coreean să înceteze toate testele nucleare şi cu rachete balistice pentru a iniţia discuţii. Totodată, Mike Pompeo a anunţat că exerciţiile militare din Peninsula Coreeană vor continua.

"Coreea de Nord trebuie să fie dispusă să discute despre o denuclearizare completă, verificabilă şi ireversibilă. SUA nu vor face nicio concesie", a spus Pompeo.

Secretarul american al Apărării, James Mattis, a precizat că nu va discuta public niciun subiect care are legătură cu situaţia din Coreea de Nord.

"Nu vreau sa mai vorbesc despre Coreea de Nord. Voi lăsa acest subiect pe seama celor care îl gestionează, Casa Albă şi diplomaţii americani. Este o situaţie delicată, mai ales când am ajuns în acest punct. Potenţialul pentru o neînţelegere rămâne foarte mare, chiar a crescut în ultima perioadă. Din acest moment, fiecare cuvânt va fi nuanţat şi analizat în diferite părţi ale globului, în contexte diferite, în culturi diferite", a spus Mattis.

Sâmbătă, Donald Trump a precizat că discuţiile cu nord-coreenii sunt în desfăşurare pentru a stabili data şi locul întâlnirii cu liderul de la Phenian, Kim Jong-Un. Preşedintele american a acceptat să îl întâlnească pe liderul nord-coreean până în luna mai, ca răspuns la invitaţia Phenianului.

Presa nord-coreeană nu a transmis deocamdată niciun comentariu din partea regimului de la Phenian în privinţa unei întâlniri între Donald Trump şi Kim Jong-Un. Până în prezent, niciun preşedinte american nu s-a întâlnit cu un lider nord-coreean.

Comentarii