16.3 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăInternaționalDEMISIA lui Adrian Sârbu. Fostul CEO al CME va primi 5,4 milioane...

DEMISIA lui Adrian Sârbu. Fostul CEO al CME va primi 5,4 milioane de dolari

Adrian Sârbu, care a demisionat miercuri din funcţiile de preşedinte şi director executiv, va primi de la compania Central European Media Enterprises (CME) echivalentul a 5,4 milioane de dolari în coroane ceheşti şi salariul de 1,8 milioane dolari până la 1 ianuarie, conform site-ului Pagina de Media.

Totodată, Sârbu va fi primul întrebat şi va avea drept de preemţiune în cazul în care americanii vor decide să vândă operaţiuni pe care le deţin în România.

Citeşte şi Adrian Sârbu a DEMISIONAT din funcţia de preşedinte al CME

Adrian Sârbu va primi şi o finanţare de până la trei milioane de dolari în cazul în care se hotărăşte să-şi dezvolte un proiect de business de conţinut, mai scrie Pagina de Media.

De asemenea, preşedintele demisionar se obligă să nu divulge secretele companiei şi să nu denigreze CME, daunele în această situaţie ridicându-se la 5,4 milioane de dolari, sumă pe care Sârbu o va primi de la companie la două săptămâni după ce îşi va încheia contractul.

În plus, Adrian Sârbu va fi întrebat şi va avea drept de preempţiune în cazul în care CME se hotărâşte să vândă participaţii la companiile din România- Media Pro Entertainment şi Media Pro Distribution-, până la sfârşitul lui 2015. În acest caz, fostul preşedinte are 60 de zile la dispoziţie să facă o ofertă către CME.

Sârbu şi-a dat miercuri demisia din funcţia de preşedinte şi director executiv al CME, anunţa compania într-un comunicat de presă postat pe site. El preciza că se simte “mândru” că a făcut parte 20 de ani din CME şi că este “încrezător” în viitorul companiei.

Cele mai citite

Adunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate

Adunarea Naţională a Franţei a lansat luni dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, relatează...

VIDEO Sebastian Burduja lansează un cântec împotriva lui Nicușor Dan: “Văd ruine când scot capul pe geam și Bucureștiul cum se spală în lighean”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, a plasat pe internet un cântec care-l critică pe actualul primar general, Nicușor...

Accident grav pe DN 1, între un autoturism și un camion

Două persoane au decedat, iar alte două au fost rănite, în urma unui accident rutier produs în această dimineaţă pe DN 1, în localitatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă