30.3 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza la premiile Oscar: mai puţine cocktailuri şi prăjituri pentru membrii cu...

Criza la premiile Oscar: mai puţine cocktailuri şi prăjituri pentru membrii cu drept de vot

Academia de film americană a anunţat miercuri că va restrânge accesul membrilor săi la numeroasele recepţii organizate la Hollywood de producătorii peliculelor nominalizate la preţioasele statuete, informează AFP, potrivit Mediafax.

Înainte de anunţarea nominalizaţilor, ce va avea loc pe 24 ianuarie, membrii Academiei de film americane vor putea să accepte toate invitaţiile primite. Însă, odată ce vor fi cunoscuţi pretendenţii la Oscar, regulile vor fi sensibil mai stricte.

Între 24 ianuarie şi 26 februarie – data înmânării premiilor Oscar -, votanţii vor putea să asiste la proiecţiile filmelor aflate în competiţie, în prezenţa artiştilor din film, însă nu vor avea dreptul să facă acest lucru în cadrul unui dineu sau al unei recepţii.

Pe de altă parte, membrii Academiei de film americane nu vor putea să accepte nicio invitaţie la o recepţie, indiferent dacă aceasta va fi organizată în onoarea filmului sau a unui artist selecţionat, se precizează în comunicatul emis de instituţia americană.

Artiştii şi tehnicienii nominalizaţi la Oscar nu vor putea nici ei să asiste la acest gen de recepţii.

Interdicţia de a-şi critica concurenţii, impusă nominalizaţilor la Oscar, va fi întinsă în acest an şi la mesajele postate pe reţelele de socializare şi pe platformele de microblogging, precum Facebook respectiv Twitter.

“Aceste reglementări joacă un rol important pentru a proteja integritatea şi distincţia Oscarurilor”, a declarat Tom Sherak, preşedintele Academiei de film americane.

Cu regularitate, multe voci se ridică la Hollywood pentru a critica “campania electorală” de dinainte de Oscaruri, în timpul căreia cei mai bogaţi dintre candidaţi cheltuiesc uneori sume impresionante organizând recepţii şi alte evenimente speciale pentru a-i “seduce” pe votanţi.

În 2011, Oscarul pentru cel mai bun film al anului a revenit filmului britanic “Discursul regelui/ The King’s Speech”, produs de The Weinstein Company, societatea fraţilor Weinstein. Aceştia au fost adeseori arătaţi cu degetul, pe vremea când conduceau studiourile Miramax, pentru că au provocat o veritabilă “inflaţie” a cheltuielilor în cursa pentru Oscaruri.

Cele mai citite

VIDEO. Show-ul “Românii au talent” a fost câștigat de Cristian Ciaușu

Cristian Ciauşu, un talentat tânăr de 14 ani care cântă la nai, a triumfat în finala sezonului 14 al emisiunii „Românii au talent” difuzată...

Contracte plătite din BANI PUBLICI de primăria PSD-istului Sorin Cîrjan către un membru fidel de partid

Un nou scandal zguduie administrația locală din Râmnicu Sărat, dezvăluind legături strânse între primarul PSD Sorin Cîrjan și unul dintre oamenii săi de...

Cum ar putea Nicușor Dan să elimine și mafia din fotbal

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, se laudă în campania electorală pentru un nou mandat de edil-șef că a oprit mafia...
Ultima oră
Pe aceeași temă