10 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaSlovacia va opri sprijinul militar pentru Ucraina

Slovacia va opri sprijinul militar pentru Ucraina

Slovacia va opri sprijinul militar pentru Ucraina, urmând să-i ofere, în continuare, doar ajutor umanitar, a anunțat noul șef al guvernului de la Bratislava, Robert Fico.

Partidul lui Robert Fico a câştigat alegerile legislative din 30 septembrie 2023 pe baza unor mesaje electorale în care a promis încetarea ajutorului militar pentru Ucraina. Partidul lui Fico a mai promis că Slovacia va avea o politică independentă, nu cea promovată de UE sau de SUA.

Slovacia este membră a NATO și a UE. Totuși, premierul Robert Fico este un apropiat al premierului Orban al Ungariei. La rândul lui, premierul Ungariei are o veche prietenie cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 648. Fostul președinte Poroșenko, rivalul lui Zelenski, este oprit să iasă din Ucraina

Petro Poroșenko, fostul președinte al Ucrainei, a fost oprit de autoritățile de frontieră ale Ucrainei să iasă din țară. Poroșenko ar fi urmat să aibă...
Ultima oră
Pe aceeași temă