18.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăInternaționalCheltuielile guvernului britanic cu măsurile antiCOVID împing datoria la 2 trilioane de...

Cheltuielile guvernului britanic cu măsurile antiCOVID împing datoria la 2 trilioane de lire

Cheltuielile cu măsurile aferente pandemiei au făcut ca cifra datoriei să fie acum egală cu tot ceea ce produce Marea Britanie într-un an. Datoria totală a atins 2.004 miliarde de lire sterline în iulie, cu 227,6 miliarde de lire sterline mai mult decât anul trecut, a declarat Office for National Statistics (ONS).
Economiștii au avertizat că situația se va agrava înainte de a se îmbunătăți, fiind pentru prima dată când datoria a fost peste 100% din produsul intern brut (PIB) din exercițiul financiar 1960-61, a declarat ONS.
Cifra de împrumut din iulie – diferența dintre cheltuieli și veniturile fiscale – a fost de 26,7 miliarde de lire sterline, în scădere față de cele 29,5 miliarde de lire înregistrate în iunie.
Ruth Gregory, economist principal din Marea Britanie la Capital Economics, a declarat că cifra de împrumut a lunii iulie a fost „o altă sumă uriașă și împinge împrumuturile în acest an până la 150,5 miliarde de lire sterline”. “Acesta este aproape de deficitul pentru întreaga 2009 – 2010 de 158.3 miliarde lire sterline, care a fost anterior cel mai mare deficit de numerar din istorie, reflectând sprijinul fiscal extraordinar pe care guvernul l-a pus în aplicare pentru a scoate economia din criză.”
Ministrul de Finanțe Rishi Sunak a declarat: „Această criză ține finanțele publice într-o tensiune semnificativă, având în vedere impactul asupra economiei noastre și măsurile luate pentru a sprijini milioane de locuri de muncă, întreprinderi și mijloace de trai. „Fără acest sprijin, lucrurile ar fi fost mult mai rele. Cifrele de astăzi sunt un semnal suplimentar asupra faptului că trebuie să readucem finanțele publice pe o bază durabilă în timp, care va necesita luarea de decizii dificile.”

Cele mai citite

VINARIUM, cel mai important concurs internațional de vin din Europa Centrală și de Sud-Est, se ține la Ploiești

Ediția XXI a VINARIUM International Wine Contest are loc în perioada 23-26 mai 2024 la Ploiești. Concursul este organizat de ASER Consulting & Management și...

Marea Britanie ia partea Israelului după decizia CIJ referitoare la aslatul asupra Rafah

Guvernul britanic a criticat Curtea Internațională de Justiție(CIJ) pentru că a ordonat Israelului să oprească imediat asaltul militar asupra orașului Rafah din sudul Fâșiei...

Captură de peste 4 milioane euro în portul Constanța. Poliţiştii de frontieră au descoperit 18.000 de parfumuri

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, colaborând cu inspectori de la Biroul Vamal de Frontieră Constanţa, au descoperit un transport impresionant de...
Ultima oră
Pe aceeași temă