12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăInternaționalCe pensie uriașă va avea Angela Merkel

Ce pensie uriașă va avea Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel, va avea o pensie lunară de 15.000 de euro lunar. Aceasta își va încheia mandatul în septembrie.

Angela Merkel, în vârstă de 67 de ani, se va retrage după alegerile generale din septembrie.

Calculul a ţinut cont de numeroşii ani petrecuţi de Merkel în parlamentul german, dar şi de vechimea sa în posturi de ministru în guvernul federal şi de cancelar.

Ca toţi foştii cancelari şi preşedinţi germani, Angela Merkel va avea dreptul să ţină un birou după ce îşi va încheia cariera politică. De asemenea, fosta şefă a guvernul federal va primi bani pentru un manager al acestui birou, doi asistenţi, un dactilograf şi un şofer, precizează dpa.

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă