14.9 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăInternaționalCătălin Baba şi Adelina Rădulescu, propunerile Guvernului pentru SRTv şi SRR

Cătălin Baba şi Adelina Rădulescu, propunerile Guvernului pentru SRTv şi SRR

Fostul şef al Cancelariei primului-ministru, Cătălin Baba, a fost nominalizat de Guvern pentru funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune iar jurnalista Adelina Rădulescu, pentru un post în CA al Societăţii Române de Radiodifuziune, potrivit Agerpres.

 

Potrivit unui comunicat de presă remis de Executiv, pentru funcţia de membru supleant în CA al SRTv Guvernul l-a propus pe lect. univ. Cosmin Irimieş iar pentru postul de membru supleant în CA al SRR, pe Josef Klein, consilier de presă la Cabinetul viceprim-ministrului Marko Bela.

Nominalizările au fost făcute “în cadrul unei scurte şedinţe de Guvern”, luni dimineaţa, acestea fiind transmise Parlamentului, pentru aprobare, a menţionat purtătorul de cuvânt al Executivului.

Fostul şef al Cancelariei Primului-Ministru Emil Boc, Cătălin Baba, are 42 de ani şi deţine în prezent funcţia de secretar de stat în Ministerul Educaţiei. În anul 2004, baba a fost decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Administrative a Universităţii Babeş-Bolyai, din Cluj-Napoca.

La rândul său, Adelina Rădulescu, în vârstă de 43 de ani, a lucrat la Agenţia Naţională de Presă Rompres, în perioada 1992-1996, ocupând posturile de corector şi apoi reporter, potrivit CV-ului pus făcut public de Guvern. Ea a fost jurnalist şi la BBC World Service, agenţiile de ştiri Mediafax şi News In. Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii Hyperion şi a Şcolii BBC.

Cosmin Irimieş, în vârstă de 34 de ani, ocupă în prezent funcţia de şef de al Cabinetului secretarului de stat Călin Hinţea, de la Guvern.

De asemenea, Josef Klein, în vârstă de 61 de ani, a fost redactor, realizator şi prezentator la BBC, Secţia Română, în perioada 1979-1985, şi redactor principal, prezentator la Radio Vocea Americii, Serviciul Român, în perioada 1985-1995. De asemenea, în perioada 1995-2004, a lucrat la postul de radio Europa Liberă.

Cele mai citite

Reuniunea partidelor de extremă dreapta de la Madrid: 9 iunie o zi de eliberare și de speranță

Javier Milei, Giorgia Meloni și Marine Le Pen au participat duminica trecută la reuniunea liderilor de extremă dreapta din europa care a avut loc...

Alina Gorghiu salută că magistratul Ioana Ancuţa Popoviciu, din dosarul privind accidentul din localitatea 2 Mai, va fi transferată

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a salutat faptul că magistratul Ioana Ancuţa Popoviciu, care avea în soluţionare la Judecătoria Mangalia dosarul privind accidentul din localitatea...

Reuniunea partidelor de extremă dreapta de la Madrid: 9 iunie o zi de eliberare și de speranță

Javier Milei, Giorgia Meloni și Marine Le Pen au participat duminica trecută la reuniunea liderilor de extremă dreapta din europa care a avut loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă