16.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăInternaționalCare a fost filmul cu cele mai mari încasări în SUA în...

Care a fost filmul cu cele mai mari încasări în SUA în 2014

Filmul "Lunetistul american/ American Sniper", regizat de Clint Eastwood, este filmul cu cele mai mari încasări în Statele Unite dintre toate peliculele lansate în 2014, informează Mediafax.

Filmul "Lunetistul american/ American Sniper", cu actorul Bradley Cooper în rolul principal, a generat încasări de 337,2 milioane de dolari după lansarea sa oficială din luna decembrie.

Cu o acţiune plasată în timpul războiului din Irak, "American Sniper" este filmul lui Clint Eastwood cu cel mai mare succes de casă până acum.

Pelicula a avut o lansare într-un număr limitat de cinematografe americane pe 25 decembrie, pentru a deveni eligibil la Oscarurile din acest an. Lansarea pe scară naţională a filmului a avut loc în ianuarie.

Potrivit revistei Variety, este pentru prima dată după "Salvaţi soldatul Ryan" din 1998 când un film dramatic "realist" reuşeşte să se impună în box office-ul anual din Statele Unite.

"American Sniper" a fost nominalizat la şase premii Oscar, inclusiv la categoriile "cel mai bun film" şi "cel mai bun actor în rol principal" (Bradley Cooper), însă a câştigat un singur trofeu, la categoria "cel mai bun montaj de sunet".

În ciuda popularităţii de care se bucură în rândul spectatorilor americani, acest film a generat şi critici, pentru felul în care a descris războiul din Irak şi pe lunetistul Chris Kyle, coautor al cărţilor pe baza cărora a fost realizat acest lungmetraj.

La nivel global, "Transformers: Exterminarea/ Transformers: Age of Extinction" a rămas filmul din 2014 cu cele mai mari încasări pe plan mondial, cu 1,1 miliarde de dolari. "American Sniper" a obţinut 163 milioane de dolari pe pieţele internaţionale, iar box office-ul său mondial este de 500,2 milioane de dolari.

Cele mai citite

“Bruxelles-ul împușcă Ungaria pe la spate”, susține premierul Orbán. Ungaria ar refuza să participe la o misiune NATO în Ucraina

Șeful guvernului de la Budapesta, premierul Viktor Orbán, este de părere că "Bruxelles-ul împușcă Ungaria pe la spate", referindu-se la atitudinea pe care o...

Declarațiile lui Gică Hagi, la finalul meciului de adio al „Generației de Aur”

După meciul de retragere al „Generaţiei de Aur”, Gheorghe Hagi a declarat că el şi colegii săi au jucat în această partidă numai pentru...

NATO ar pregăti o misiune într-o țară din afara Alianței. Ungaria a refuzat să participe, România ar accepta să apere Republica Moldova

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a dezvăluit că NATO lucrează la un scenariu pentru o acțiune într-o țară din afara Alianței, acțiune la care Ungaria...
Ultima oră
Pe aceeași temă