21.5 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăInternaționalAngela Gheorghiu a primit Discul de Aur pentru albumul “O, ce veste...

Angela Gheorghiu a primit Discul de Aur pentru albumul “O, ce veste minunată!”

Soprana Angela Gheorghiu a primit Discul de Aur din partea casei sale de discuri MediaPro Music, pentru vânzările primului său album de colinde româneşti, “O, ce veste minunată!”, lansat în urmă cu o lună.

Albumul “O, ce veste minunată!” a fost elogiat de cea mai prestigioasă revistă de muzică clasică din lume, “Gramophone”.

“Audiţia acestor colinde, în interpretarea Angelei Gheorghiu, este o experienţă uimitoare. Soprana îşi pune amprenta asupra acestor colinde vibrante şi deseori emoţionante prin intermediul unui timbru unic, născut din identificarea sa interioară şi familiaritatea cu acest gen de muzică, parte din moştenirea sa culturală ”, se arată în cronica din “Gramophone”.

Citeşte şi: Soprana Angela Gheorghiu, elogiată de cea mai prestigioasă revista de muzică clasică din lume

Noul album, realizat cu sprijinul Radio România şi al Centrului Cultural Casa Artelor, conţine 16 dintre cele mai îndrăgite colinde tradiţionale româneşti, printre care „Bună dimineaţa la Moş Ajun”, „Florile dalbe”, „Astăzi s-a născut Hristos” sau „Colindiţa”.

“Am înregistrat acest album de colinde pentru a readuce în suflet acea bucurie simplă, dar înaltatoare, a Crăciunului petrecut alături de cei mai dragi oameni. Sunt fericită şi emoţionată să pot oferi publicului primul CD cu colinde româneşti de referinţă, cu aranjamente gândite pentru spiritul şi vocea mea. Este un vis împlinit pentru mine, pentru că este un proiect de suflet, primul realizat prin intermediul fundaţiei pe care am înfiinţat-o şi care-mi poartă numele, Fundaţia Angela Gheorghiu. Le mulţumesc tuturor prietenilor care m-au sprijinit pentru a va putea oferi ce este mai de preţ în muzică românească tradiţională de Crăciun. Va urez să aveţi parte de Sărbători cu mare bucurie şi pace sufletească!”, a spus Angela Gheorghiu.

Citeşte şi: VIDEO. Angela Gheorghiu lansează primul său album de colinde româneşti

Piesele sunt înregistrate în luna septembrie 2013 la Sala Radio, alături de Orchestra Naţională Radio, dirijor Tiberiu Soare, Corul Naţional de Camera Madrigal, dirijor Voicu Popescu şi Corul Accoustic, dirijor Daniel Jinga, şi în Studioul ISV – Ines Studio & Video.

Angela Gheorghiu a lansat deja si doua colinde, “La Vitleem colo-n jos” si “Cantec de Craciun (Din an in an)”, extrase de pe noul material discografic.

Citeşte şi: FOTO. Soprana Angela Gheorghiu lansează un nou clip, pentru piesa “Copacul”

Puteti asculta aici colindul Angela Gheorghiu – “La Vitleem colo-n jos”:

 

 

Aici puteţi asculta Angela Gheorghiu – “Cântec de Crăciun (Din an in an)”:

 

Cele mai citite

Transumanismul și inteligența artificială

Caracterizat sintetic, umanismul este concepția care-și asumă centralitatea omului în univers și îndeamnă la acțiuni de sprijinire a oamenilor, de eliberare și emancipare a...

Trei scenarii pentru Europa

Alegerile europarlamentare din iunie 2024 sunt cruciale pentru viitorul Europei. Există cel puțin trei blocuri de partide care se bat pentru câștigarea puterii în...

Numărul angajaţilor care se întorc la birou este în continuă creştere (analiză)

Numărul angajaţilor care se întorc la birou este în continuă creştere, biroul fiind acum perceput nu doar ca un centru de cost, ci mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă