4.4 C
București
luni, 4 noiembrie 2024
AcasăGDPRStudiu: Mâncarea sănătoasă, prea scumpă pentru români

Studiu: Mâncarea sănătoasă, prea scumpă pentru români

Mâncarea sănătoasă este considerată scumpă, nesăţioasă şi mai puţin gustoasă de către românii care iau frecvent masa în oraş, arată un studiu recent.

Peste trei sferturi dintre bucureşteni spun că mâncarea sănătoasă are un preţ mare, iar  mai mult de jumătate din persoanele chestionate consideră că mâncarea sănătoasă nu este suficient de săţioasă sau de gustoasă.

„Una dintre problemele pe care le-a scos în evidenţă studiul Perceptions and Practices related to Healthy Eating este aceea că oamenii cred că nu îşi pot permite mâncarea sănătoasă. Mai mult, nu o consideră gustoasă, astfel că nici nu fac eforturi pentru a o consuma mai des”, declară Maria Gavrilescu, Channel Marketing Leader la Unilever Food Solutions România.

„Românii sunt însă conştienţi că ar trebui să o facă – 56% dintre cei care iau în mod regulat masa în oraş caută opţiunile sănătoase din meniuri. Ce lipseşte în acest moment este o soluţie pentru a schimba percepţia – mâncarea sănătoasă poate fi făcută gustoasă şi accesibilă. Pentru ca acest lucru să fie posibil, este nevoie ca industria de food service să ia măsuri pentru a educa şi corecta obiceiurile proaste„, a mai adăugat ea.

Respondenţii studiului local consideră responsabili pentru a îmbunătăţi calitatea mâncării proprietarii de restaurant, apoi producătorii de ingrediente şi bucătarii.

Conform studiului global efectuat de Unilever Food Solutions, cel mai înalt grad de interes pentru pentru opţiunile sănătoase din meniuri a fost arătat în Indonezia şi China (80%). La polul opus se află ruşii (doar 40% dintre ei caută în meniu feluri sănătoase).

La nivel global, doar o treime din cei chestionaţi consideră că felurile de mâncare sănătoase sunt mai puţin atrăgătoare, dar 57% dintre respondenţii de la nivel global cred că mâncarea sănătoasă este mai scumpă (cei mai mulţi dintre aceştia fiind în Polonia – 69%, şi cei mai puţini în Marea Britanie – 46%).

Schimbarea obiceiurilor alimentare poate părea un proces dificil, dar beneficiile sunt pe măsură: întărirea sistemului imunitar, echilibru emoţional, un corp suplu, creşterea performanţelor la serviciu, energie şi vitalitate.

Zece paşi pentru adoptarea unei alimentaţii echilibrate

Alexandra Jeles
Alexandra Jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă