32.1 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăGDPRCinci sugestii utile pentru o studenţie frumoasă, de la bloggeri culinari români

Cinci sugestii utile pentru o studenţie frumoasă, de la bloggeri culinari români

De la începutul lunii octombrie, mii de studenţi se despart de părinţi şi se cazează în cămine pentru noul an universitar. Cum majoritatea au în cameră doar un frigider şi, cel mult, o plită electrică ori un cuptor cu microunde, tinerilor le este destul de greu să îşi gătească singuri. Cei mai mulţi sunt nevoiţi să meargă la cantinele universitare sau primesc ocazional pachete de acasă, cu mâncare pe care, de multe ori, nu au timp să o mânânce înainte de a se strica. 

Cinci bloggeri culinari români, Laura Laurenţiu, Oana Igreţiu, Teo Rogobete, Cristina Toth şi Florin Itu, au recomandat, la solicitarea României libere, reţete potrivite pentru studenţii care locuiesc în cămine, dar şi pentru cei care locuiesc cu chirie în apartamente, dar nu au experienţă în bucătărie. 

Teo Rogobete, blogger la Teo`s Kitchen, crede că un prânz potrivit pentru studenţii români, care locuiesc în chirie, dar, mai ales, pentru cei care sunt cazaţi în cămine, ar avea la bază paste fierte.

Citeşte şi: GALERIE FOTO. 10 soluţii ingenioase pe care le găsesc studenţii la problemele de zi cu zi

„Au nevoie doar de paste, puţin ulei, usturoi tras la tigaie, broccolli, şuncă de care le trimit părinţii de acasă, smântână dulce şi puţin caşcaval”, a explicat Teo Rogobete.

Tot o reţetă cu paste le recomandă studenţilor şi autoarea blogului culinar „Reţete ca la mama”, Laura Laurenţiu, şi bloggeriţa la „Divă în bucătărie”, Cristina Toth.

 „Au nevoie de şase căţei de usturoi şi ulei de măsline rece. Pun ingredientele pe foc, când se înmoaie usturoiul adaugă o conservă cu roşii bulion, busuioc, sare şi piper după gust. Fierb pastele pentru şase minute, apoi le scurg şi le adaugă în sosul fierbinte şi le mai lasă pe foc încă două minute. La final, pot adăuga parmezan”, a sugerat Laura Laurenţiu.

Pe de altă parte, autoarea blogului „Savori urbane”, Oana Igreţiu, crede că studenţii pot găti orice, cu condiţia să îşi dorească. „Eu sunt ardeleancă. În studenţie, aveam un cuptor mic şi o plită cu două ochiuri. Îmi găteam tocăniţă de cartofi, supe, ciorbe, fasole cu legume, papricaş de pui şi altele”, a spus bloggeriţa, care le recomandă studenţilor să îşi gătească aceleaşi feluri de mâncare, dar şi couscous cu legume şi, mai ales, desertul numit de ea „firimituri imperiale”.

Desertul Oanei Igreţiu se pregăteşte cu: 250 ml de lapte rece, 6 gălbenuşuri, 6 albuşuri, un praf de sare, 130 g de făină albă, coaja rasă şi zeama de la jumătate de lămâie, un plic cu zahăr vanilat, 6 linguri de zahăr tos, 100 g de stafide înmuiate în 30 de ml rom de calitate, 50 g de unt şi 50 g migdale.

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea modul de pregătire al reţetei „firimituri imperiale”, recomandată de Oana Igreţiu.

Autorul blogului Crazy Mother Cooker, Florin Itu, crede că studenţilor le-ar plăcea să îşi pregătească sandvişul care i-a adus primul loc într-o competiţie culinară. Sandvişul se pregăteşte cu salam Chorizo tras la tigaie, brânză de capră, castraveți murați, ouă de prepeliță și sos Sriracha. 

 

 

Cele mai citite

Sfatul de campanie al lui Bode pentru candidații PNL din Giurgiu

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, i-a îndemnat pe candidaţii partidului la alegerile locale în Giurgiu să vorbească în campania electorală despre proiectele de...

VIDEO. Cristiano Ronaldo, în lacrimi! Al-Nassr a pierdut finala Cupei Regelui

Imagini rare cu unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume. Cristiano Ronaldo s-a întins pe jos și a plâns în hohote, după ce...

Sfatul de campanie al lui Bode pentru candidații PNL din Giurgiu

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, i-a îndemnat pe candidaţii partidului la alegerile locale în Giurgiu să vorbească în campania electorală despre proiectele de...
Ultima oră
Pe aceeași temă