29 C
București
vineri, 31 mai 2024
AcasăGDPRCinci remedii naturiste pentru ochii roșii

Cinci remedii naturiste pentru ochii roșii

Orele petrecute în faţa calculatorului şi a televizorului, cititul sau condusul pe timpul nopţii ne afectează ochii. Dacă mai luăm în calcul stresul şi alimentaţia necorespunzătoare, e uşor de înţeles de ce avem mai mereu ochii iritaţi și roșii. Publicația WikiHow ne sugerează cinci remedii naturiste pentru a reduce roșeața ochilor.

1. Apa rece

Ține o compresă cu apă rece timp de 10-15 minute pe pleoape. Apa rece contractă vasele de sânge şi calmează ochii umflaţi. 

2. Cuburile de gheață

Un alt remediu pentru ochii roșii este gheața. Înfășoară două cuburi de gheață într-un prosop și pune-le pe pleoape, timp de cinci minute.

3. Castravetele

Castraveții reduc roșeața de la nivelul ochilor și ajută la calmarea durerii. Îi poţi folosi în două moduri: fie îţi tai două felii de castravete pe care le pui pe ochii închişi, fie îţi faci un suc din mai mulţi castraveţi, umezești două dischete demachiante în acest suc şi le aplici pe ochi pentru aproximativ 15 minute.

4. Pliculeţele de ceai

Dacă obişnuieşti să bei ceai verde sau negru, nu arunca plicurile folosite. Lasă-le să se răcească după ce le scoţi din cană şi pune-le pe ochi, în timp ce stai întinsă. Este bine să le laşi să acţioneze cel puţin cinci minute. Atât ceaiul verde, cât şi cel negru calmează ochii umflaţi şi iritaţi, deoarece conţin cofeină, care ajută la contractarea vaselor de sânge. 

5. Cartofii

Cartoful este bogat în amidon. Acesta acţionează ca un agent anti-inflamator pentru a calma ochii iritaţi. Tot ce trebuie să faci este să cureţi cartoful de coajă, să îl speli şi să-l laşi să se usuce. Feliază-l subțire și aplică-l pe ochi seara, înainte de culcare, timp de 15 minute.

Cele mai citite

Programul complet al FITS 2024 este disponibil de astăzi!

Sibiu, 30 mai 2024 – Astăzi, la Teatrul Național „Radu Stanca”, a avut loc cea de a doua conferință de presă prilejuită de ediția...

ANAF intensifică acțiunile de verificare a persoanelor fizice cu averi mari

Agenția Națională de Administrare Financiară (ANAF) a accelerat puternic, anul trecut, verificările persoanelor fizice cu averi mari, potrivit Profit.ro. Numărul de controale finalizate, numărul de decizii...

Se redeschide circulația pe Transalpina. Anunțul directorului general al CNAIR

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a anunțat că circulația rutieră pe Transalpina se va redeschide începând...
Ultima oră
Pe aceeași temă