16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialLicitatii cu repetitie pentru firme fara inhibitie

Licitatii cu repetitie pentru firme fara inhibitie

Oamenii din jurul Intaiului Calator cu Avionul din Cluj Ð l-am numit aici pe primarele Emil Boc Ð au descoperit cum sa faca afaceri prin proceduri europene. Sa fim mai precisi, cum sa tranteasca licitatiile prin metode brevetate cu succes in tarile din Occident.

Sa luam un exemplu. In Uniunea Europeana, sefii de state se inteleg unii cu altii, semneaza acorduri si tratate pe care apoi le trimit bizonilor de alegatori sa le ratifice. Daca oamenii nu au chef sa mearga la referendum ori voteaza impotriva, nu e nici o problema. Oficialii europeni organizeaza inca un referendum si inca unul, pana cand oamenii se plictisesc si voteaza asa cum vor politicienii. Dupa care nu se mai organizeaza nici un referendum.

La Primaria Cluj-Napoca, lucrurile se petrec intr-un mod asemanator. Se organizeaza o licitatie. Daca nu iese firma care trebuie, licitatia se anuleaza si se mai organizeaza inca una si inca una pana cand concurentii se plictisesc si lasa sa castige cine trebuie. Daca cei care organizeaza licitatia sau selectia de oferte nu gasesc pe loc nici un motiv legal ca sa anuleze procedura, dosarul este trimis la departamentul juridic, in virtutea principiului militienesc ca tot gasesc ei ceva.

Ultimul exemplu de acest fel s-a produs la selectia de oferte privind Jurnalul Municipal. Nu i-ar strica primarului sa ii verifice macar din cand in cand pe subordonatii sai, chiar si pe cei mai de incredere pentru a vedea cum stau lucrurile in realitate, nu asa cum se vad ele din avion. Pentru ca la sfarsit, cel care va achita nota de plata politica, va fi unul singur: Emil Boc.

Oricum, deja prin oras se vorbeste ca Clujul nu are un singur primar, ci doi. Unul votat de alegatori in iunie 2004 si altul care este mare patron de presa. Ghici ciuperca cine-i?

Cele mai citite

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă