25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialLicitatii cu repetitie pentru firme fara inhibitie

Licitatii cu repetitie pentru firme fara inhibitie

Oamenii din jurul Intaiului Calator cu Avionul din Cluj Ð l-am numit aici pe primarele Emil Boc Ð au descoperit cum sa faca afaceri prin proceduri europene. Sa fim mai precisi, cum sa tranteasca licitatiile prin metode brevetate cu succes in tarile din Occident.

Sa luam un exemplu. In Uniunea Europeana, sefii de state se inteleg unii cu altii, semneaza acorduri si tratate pe care apoi le trimit bizonilor de alegatori sa le ratifice. Daca oamenii nu au chef sa mearga la referendum ori voteaza impotriva, nu e nici o problema. Oficialii europeni organizeaza inca un referendum si inca unul, pana cand oamenii se plictisesc si voteaza asa cum vor politicienii. Dupa care nu se mai organizeaza nici un referendum.

La Primaria Cluj-Napoca, lucrurile se petrec intr-un mod asemanator. Se organizeaza o licitatie. Daca nu iese firma care trebuie, licitatia se anuleaza si se mai organizeaza inca una si inca una pana cand concurentii se plictisesc si lasa sa castige cine trebuie. Daca cei care organizeaza licitatia sau selectia de oferte nu gasesc pe loc nici un motiv legal ca sa anuleze procedura, dosarul este trimis la departamentul juridic, in virtutea principiului militienesc ca tot gasesc ei ceva.

Ultimul exemplu de acest fel s-a produs la selectia de oferte privind Jurnalul Municipal. Nu i-ar strica primarului sa ii verifice macar din cand in cand pe subordonatii sai, chiar si pe cei mai de incredere pentru a vedea cum stau lucrurile in realitate, nu asa cum se vad ele din avion. Pentru ca la sfarsit, cel care va achita nota de plata politica, va fi unul singur: Emil Boc.

Oricum, deja prin oras se vorbeste ca Clujul nu are un singur primar, ci doi. Unul votat de alegatori in iunie 2004 si altul care este mare patron de presa. Ghici ciuperca cine-i?

Cele mai citite

O companie a ajuns să valoreze 2.000 de miliarde de dolari

CEO-ul companiei Nvidia dezvăluie cum a ajuns firma lui să valoreze 2.000 de miliarde de dolari, arată un articol publicat pe site-ul termene.ro. Interviul cu...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Cetățenii UE consideră dezastrele naturale o amenințare mai mare decât un eventual război

Cetățenii din mai multe țări membre UE consideră că dezastrele naturale legate de climă reprezintă o amenințare mai mare decât un eventual război. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă