15.2 C
București
joi, 23 septembrie 2021

România are o inflație de numai 2,7 la sută. Cum explică premierul Cîțu

România este pe locul şase între statele membre UE din punctul de vedere al ratei inflaţiei, a anunțat, joi, premierul Florin Cîțu, prezentând date în acest sens oferite de Eurostat. În acest document, România este citată cu o rată a inflației, în aprilie 2021, de 2,7 la sută. 

„O zi bună să mai demontez un fake news. Astăzi distrug cu date fake news-ul apărut în aceste zile despre inflație. Astăzi România este pe locul șase în UE cu o rata a inflației de 2.7%. Am arătat că avem cele mai bune măsuri pentru a avea creștere economică, cea mai rapidă revenire economică și am scos România din topul rușinii. Asta înseamnă guvenare pe principii liberale”, a argumentat șeful Guvernului printr-un mesaj postat pe Facebook.

Potrivit raportului Eurostat citat de premierul Cîțu, pe primele locuri în UE din punctul de vedere al inflației se află Ungaria (5,2 la sută) și Polonia (5,1 la sută), urmate la distanță mare de Luxemburg, Cehia, Suedia și România.

Inflația medie în UE este evaluată de Eurostat la 2 la sută.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă