13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSocialJustițieMarian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri...

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Krainer, va fi adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner, a acceptat să fie adus în ţară din Irlanda, iar de luni încep procedurile de predare, a anunţat sâmbătă ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, potrivit agerpres.ro.

“Vreau să vă dau câteva date despre un dosar important pentru statul român. Este vorba de dosarul Kreiner, crima odioasă de la Sibiu. Vineri, a avut loc termenul la instanţa din Irlanda şi unul dintre inculpaţi, unul dintre fugari, pe numele lui Cristian Marian Minae, a consimţit la predare. Asta înseamnă că, de luni, vom începe procedurile de predare. Poliţia Română, ANP, Ministerul Justiţiei, vă asigur că vor fi foarte atente, astfel încât întreaga procedură de predare să se deruleze în bună regulă”, a spus Gorghiu, într-un mesaj pe Facebook.

În 6 noiembrie 2023, omul de afaceri Adrian Kreiner a fost bătut şi jefuit în propria casă. Hoţii i-au furat ceasuri în valoare de 200.000 de euro. În casă mai erau iubita şi fiica omului de afaceri.

Doi dintre cei trei bărbaţi care l-ar fi bătut şi ucis pe omul de afaceri au fost prinşi în Marea Britanie, unul în Scoţia – Laurenţiu Ghiţă, altul în Irlanda de Nord – Marian Cristian Minae.

Laurenţiu Ghiţă a fost adus în ţară în decembrie 2023, urmând ca Marian Cristian Minae să fie predat de autorităţile irlandeze săptămâna viitoare.

Al treilea individ implicat în crimă, Cosmin Costinel Zuleam, nu a fost încă prins.

Un complice al criminalilor, Ilie Sitariu, cel care le-a fost călăuză, a fost prins în ţară şi condamnat recent la 3 ani închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului.

Doi suspecți în crima de la Sibiu au fost arestați în Regatul Unit. Al treilea suspect este în urmărire

Doi dintre cei trei bărbați suspectați că au comis crima oribilă de la Sibiu au fost identificați și reținuți pe teritoriul Regatului Unit.

Unul dintre cei trei suspecți a fost reținut în Scoția iar cel de-al doilea suspect a fost reținut în Irlanda de Nord. Cei de-al treilea suspect este încă prezentat pe site-ul Poliției Române, la data de 20 noiembrie 2023, la rubrica “Persoane urmărite”. Tribunalul județului Sibiu a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă “pentru săvârșirea infracțiunilor de omor calificat și două infracțiuni de tâlhărie calificată”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Echilibrul perfect: cum să îmbini mobilierul vintage cu designul modern

În ultimii ani, o tendință care a câștigat teren în designul interior este combinarea mobilierului vintage cu designul modern. Acest amestec neconvențional de stiluri...
Ultima oră
Pe aceeași temă