23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăInternaționalBulgaria: Captură de heroină de aproape 8,5 milioane euro într-un camion ce...

Bulgaria: Captură de heroină de aproape 8,5 milioane euro într-un camion ce venea din Iran către Europa de Vest

Heroina era ascunsă în 618 pachete în interiorul celor 156 de saltele de dormit declarate oficial şi transportate în camion. Oficialii au evaluat captura de droguri la 8,5 milioane de euro, potrivit AP, conform actualitate.org.

Camionul a fost confiscat la punctul de control Kapitan Andreevo de la graniţa cu Turcia, a declarat sâmbătă procurorul regional din Haskovo, Ivan Stoyanov. Se crede că drogurile proveneau din Iran şi erau destinate distribuţiei în unele dintre cele 27 de naţiuni ale Uniunii Europene, a declarat acesta

Şoferul turc al camionului a fost reţinut şi ar putea fi condamnat la 20 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat de acuzaţii de trafic de droguri.

Bulgaria, care se află pe o rută a drogurilor din Orientul Mijlociu către Europa de Vest, a luat măsuri semnificative în ultimii ani pentru a preveni traficul de droguri.

Bulgaria a făcut o captură uriașă de heroină. 400 kg au fost depistate la Varna

Drogurile au fost găsite ascunse în patru containere pe o navă sosită din Dubai pe 7 februarie şi care transporta material de construcţie din Iran, au informat autorităţile bulgare marţi.

Valoarea drogurilor pe piaţa neagră este estimată la 35 milioane de leva (22 milioane de dolari).

Încărcătura avea drept expeditor o companie din Iran şi ca destinatar o firmă bulgară din oraşul Şumen, al cărei proprietar a fost arestat pentru 72 de ore. Al doilea suspect reţinut este un vameş.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Când începe termenul de preaviz?

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) din România a emis o decizie care stabilește când începe termenul de preaviz, anunță o știre publicată...

Air France anunță zboruri noi către Brazilia, Maldive și Suedia

Compania aeriană Air France anunță zboruri noi către Brazilia, Maldive și Suedia, precum și prelungirea zborurilor între Europa și SUA. În sezonul de iarnă 2024-2025...

Premierul Ciolacu este primit în Turcia de președintele Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri din Europa

Premierul României, Marcel Ciolacu, se întâlnește, în Turcia, cu președintele Recep Tayyip Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri politici din Europa. Premierul Ciolacu și...
Ultima oră
Pe aceeași temă