20.1 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Ministerul Agriculturii a lansat aproape 1000 de rachete antigrindină, a anunțat ministrul Oros

În România au fost lansate, în decursul ultimei săptămâni, aproape 1000 de rachete antigrindină, a anunțat ministrul Agriculturii, Adrian Oros, într-o postare pe o rețea de socializare.

Mesajul a fost postat în ziua de sâmbătă, 12 iunie 2021.

„Din punctele de lansare ale Unităţilor de combatere a căderilor de grindină Prahova şi Oltenia au fost lansate în total un număr de 214 rachete antigrindină pentru combaterea a 41 de celule cu greloane de grindină în formare, protejând astfel culturile agricole şi comunităţile locale din judeţele Olt, Vâlcea, Dolj, Mehedinţi, Teleorman, Vrancea, Galaţi, Vaslui şi Iaşi. Lansările au avut efectul scontat, în zona protejată nefiind înregistrate pagube. În ultima săptămână, în intervalul 4 – 11 iunie 2021, din punctele de lansare ale Unităţilor de combatere a căderilor de grindină din cadrul SNACP, au fost lansate un număr de 986 de rachete antigrindină (RAG), pentru protejarea culturilor agricole şi a comunităţilor locale din zonele de intervenţie. Este cel mai mare număr de rachete antigrindină lansate în interval de o săptămână, de la punerea în funcţiune a sistemului”, a explicat ministrul Adrian Oros într-o postare pe Facebook.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă