Germania interzice mașinile pe motorină

Cetățenii în oraşul german Stuttgart împotriva interzicerii motoarelor diesel vechi şi foarte poluante în acest oraş, relatează agenţiile AFP.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

03.02.2019 - 19:52

Circa 1.200 de protestatari au luat parte şi sâmbăta trecută la o manifestaţie similară în acelaşi oraş. Circa jumătate dintre participanţii văzuţi la demonstraţia de sâmbăta aceasta purtau veste galbene, într-o încercare de imitare a manifestaţiilor din Franţa împotriva preşedintelui Emmanuel Macron, declanşate iniţial ca un protest împotriva creşterii accizelor la combustibili.
”Francezii sunt un model, pentru că ei au îndrăznit să iasă în stradă pentru a-şi apăra drepturile”, spune Ioannis Sakkaros, aflat la originea protestului de la Stuttgart. Începând din luna ianuarie, maşinile diesel cu norma de poluare până la Euro 4 inclusiv, în general cele înmatriculate înainte de 2011, nu mai sunt autorizate să circule în acest oraş, iar o excepţie de care beneficiază locuitorii săi va fi ridicată începând din luna aprilie. O serie de hotărâri ale justiţiei germane au impus astfel de interdicţii asupra motoarelor diesel în mai multe oraşe, printre care Hamburg, Berlin, Frankfurt, Koln, Bonn şi Essen, unde s-a decoperit că emisiile de oxid de azot depăşesc limitele cerute de legislaţia europeană.

mai multe detalii aici.

Comentarii