20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuPrinţul Charles a plătit 2.000 de lire pentru un sejur în castelul...

Prinţul Charles a plătit 2.000 de lire pentru un sejur în castelul bunicii sale

Prinţul Charles al Marii Britanii a plătit o chirie de 2.000 de lire sterline (2.523 euro) pentru un sejur de o săptămână petrecut în fosta reşedinţă a bunicii sale, Castle of Mey, relatează Mediafax.

Castelul din Scoţia, administrat în prezent de fondul Mey Trust, poate fi închiriat turiştilor obişnuiţi contra sumei de 50.000 de lire sterline (63.110 euro) pentru un weekend. Castelul este deschis pentru public în fiecare an, şapte zile din şapte, de la 1 mai şi până pe 30 septembrie, cu excepţia unei perioade de 10 zile. În acea perioadă, de regulă în iulie sau august, prinţul Charles şi soţia sa, Camilla, îşi petrec vacanţa de vară la Castle of Mey.

Membrii familiei regale sunt taxaţi la rândul lor dacă vor să petreacă un sejur în Castle of Mey, informează dailymail.co.uk. Prinţul Charles, care cunoaşte foarte bine castelul, întrucât a petrecut acolo multe vacanţe, încă din copilărie, a primit totuşi o reducere consistentă, de 96% și a plătit doar 2.000 de lire sterline (2.523 euro) pentru un sejur de o săptămână.

"Tariful reflectă faptul că noi nu organizăm nicio partidă de vânătoare şi de pescuit la castel, iar prinţul Charles şi-a adus cu sine angajaţii proprii", a declarat Ashe Windham, un reprezentant al Mey Trust, fondul care administrează proprietatea.

În iulie 1996, regina-mamă a decis ca proprietatea să revină acestui fond, care a deschis castelul şi grădinile sale pentru public, după moartea ei, în martie 2002.

Cele mai citite

Comisar acuzat de relații sexuale cu o minoră de 13 ani

Un scandal de proporții a izbucnit la Poliția de Frontieră Galați, unde comisarul șef Aurel Mihail Topciu, în vârstă de 47 de ani,...

CNAIR va prelua de la Primăria Lugoj construirea unui nou rutier pe centura orașului

CNAIR va construi cu fonduri europene un nod rutier pe DN 6 Centura Lugoj la intersecția cu DJ 680 (lângă producătorul de piese auto...

Starea de sănătate a lui Robert Fico este una “pozitivă”

Prognoza referitoare la evoluția stării de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat "este încurajatoare", a declarat sâmbătă ministrul slovac al...
Ultima oră
Pe aceeași temă