18 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuNew Fashion Zone - lumea minunata a mode

New Fashion Zone – lumea minunata a mode

Cu toti stim ca moda nu mai este de mult un moft! Este o fata vazuta, expansiva, sofisticata si extrem de relevanta a lumii in care traim. Asa cum mitul poetului sarac si-a pierdut din vigoare, si designerul de moda trebuie sa stapaneasca tehnica unui fin balans intre arta si comercializarea propriilor creatii.
Si pentru ca aveam nevoie de spatii adevarate care sa reflecte tendintele cele mai noi si mai indraznete din fashion-ul romanesc si care sa ofere o sansa autentica tinerilor designeri de moda romani, City Mall a creat aceste spatii interactive, intr-un proiect special de design interior, astfel incat creatiile lor vor fi accesibile publicului, sub un singur acoperis. Asadar, cu fascinanta-i prezenta, cum ne-a obisnuit dintotdeauna, Loredana Groza ne-a purtat, pentru cateva momente, niciodata destule, in minunata lume a tinerilor creatori, promovand noile tendinte in moda, asa cum sunt dezvaluite de acestia si oferindu-ne totodata ocazia de a-i cunoaste, de a fi pentru o clipa alaturi de ei.
Smaranda Almasan – o tanara de numai de 23 de ani – ne prezinta a treia sa colectie, care poarta numele de “Gri rece 13”. Smaranda a participat la Festivalul Studentesc de Moda – Craiova 2005, la Best Newcommers City Mall, Gala Wella 2005, la concursul pentru tineri designeri vestimentari din Japonia, Gifu, in anul 2005, unde a castigat Premiul Special, si la diverse workshop-uri de fashion in Italia, Formentza. Colectia “Gri rece 13” reprezinta un sample pentru un proiect mai mare, in curs de desfasurare. “Uzez de notiunea de “working progress”, astfel incat ideea si realizarea colectiei ofera doar o deschidere, iar definitivarea se va desfasura in perioada imediat urmatoare.”
Dan Arcus – un tanar de 23 de ani, Masterand la Universitatea de Arte si Design din Cluj-Napoca – ne-a prezentat “cea mai recenta provocare profesionala”, numita Amir Dobos, colectie care are menirea de a schimba viziunea negativa occidentala asupra spatiului romanesc. De-a lungul vremii Dan a participat la numeroase show-uri de moda, printre care “Europa Artium”, Belgrad Fair, Festivalul Studentesc de Moda, Romanian Fashion Week. Pentru colectia “Paparazzi” a primit Premiul pentru Design de Avangarda la Belgrad Fair, iar in anul 2004 a primit Premiul I la concursul “Fashion Today” desfasurat la Florenta.
Mircea Barbulescu – “feminin, foarte feminin”, aceasta este definitia stilului sau. Mircea a absolvit Kingston University Londra, cursuri la Central St. Martins College of Art & Design, Universitatea de Arte Vizuale si Design Cluj-Napoca, iar colectia pe care ne-a prezentat-o si care-i poarta semnatura este a zecea din cariera sa. El a participat de doua ori la Romanian Fashion Week (2004 si 2006)
Istvan Cimpan – “Urban Office”, colectie care se formeaza ca un raspuns la o simpla intrebare: ce se ascunde in spatele biroului, ce tip de vestimentatie putem asocia tipului de barbat activ al secolului XXI, care trebuie sa arate impecabil la birou, iar pe strada sa fie in pas cu moda? Intr-o societate in care a fi activ este o conditie absolut necesara, Istvan ne propune un tip de vestimentatie care satisface cerintele si nevoile acestui “all day working”.
Lena Criveanu – Cat de fragil? “Fragil precum marama romaneasca”. De ce? Pentru ca acesta este numele colectiei prezentate de Lena: “Fragile”. Absolventa a sectiei de design vestimentar din cadrul Universitatii Nationale de Arta Bucuresti, Lena si-a facut ucenicia in moda in cadrul atelierului designer-ului Venera Arapu. Prima sa colectie, “First Spring”, a fost prezentata in cadrul Galei UNICEF, la Muzeul National de Arta iar anul acesta a participat la Romanian Fashion Week cu o colectie inspirata din portul japonez.
Anca Ciataras – De ce un debut contrastant? “Pentru ca imi defineste personalitatea, prin excelenta contradictorie”. Colectia de debut a Ancai, intitulata “Contrast”, se bazeaza pe o serie de contraste realizate din punct de vedere conceptual, textural si al formelor. Sunt alaturate elemente romantice cu elemente gotice, materiale pretioase in contrast cu materiale simple, volume evidentiate prin contradictie cu o silueta fina.

Cele mai citite

Burduja își face campanie pe motocicletă. “Este adevăratul candidat al dreptei”, susține Ciucă

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, apare în câteva fotografii în postură de motociclist, aceste imagini fiind postate chiar...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă