23.9 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomie internăRomânia are un deficit bugetar mai mare de 6 la sută în...

România are un deficit bugetar mai mare de 6 la sută în 2023, avertizează fostul premier Cîțu

România va avea un deficit bugetar mai mare de 6 la sută pe ansamblul anului 2023, avertizează fostul premier Florin Cîțu, în prezent senator PNL.

Fostul premier subliniază că deficitul pe anul 2023 va fi cu două puncte procentuale mai mare decât cel aprobat în buget, care era de 4,4 la sută din PIB.

“Este oficial. România va avea un deficit bugetar mai mare de 6% în 2023. Cu două puncte procentuale mai mare decât cel aprobat în buget, 4,4% din PIB”, anunță Cîțu într-un mesaj postat pe facebook.

Cîțu a postat acest mesaj la data de 15 decembrie 2023. Chiar în acea zi, guvernul condus de Marcel Ciolacu trimitea cererea pentru cea de-a treia tranșă de bani din PNRR.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Schimbări majore la WhatsApp! Categoria de vârstă pentru utilizarea aplicației, modificată

Gigantul social media a redus vârsta minimă necesară pentru a utiliza WhatsApp în Europa de la 16 ani la 13 ani, ceea ce a...

Jandarmeria e pe urmele unui pui de urs văzut pe raza pădurii de la Ciolpani

Echipe de jandarmi au demarat o acţiune de căutare pentru depistarea unui pui de urs a cărui prezenţă a fost semnalată, sâmbătă dimineaţa, pe...

SUA atacă Chină pentru sprijinul militar dat Rusiei în războiul din Ucraina

China sprijină efortul de război al Rusiei în Ucraina, ajutând Moscova în cea mai mare consolidare militară de după epoca sovietică, furnizând tehnologie pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă