14 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021

Anunț bombă al ministrului finanțelor despre impozitul pe venit

Ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, a anunţat marţi că are în lucru varianta eliminării excepţiilor de la plata impozitului şi a contribuţiilor pe venit în domenii precum IT-ul, cercetarea şi construcţiile.

Într-un interviu pentru Antena 3, întrebat dacă guvernul va mări TVA în 2022, ministrul Dan Vîlceanu a spus: ”Exclus să creştem TVA. Dar există o discuţie legată de excepţii la plata impozitului pe venit şi plata contribuţiilor”.   Întrebat dacă e vorba despre salariaţii din IT, cercetare şi construcţii, Vîlceanu a spus că ”sunt mai multe categorii. Toate excepţiile de la plata impozitului pe venit şi la plata contribuţiilor pe venit, plus excepţiile la plata impozitelor şi taxelor locale, sunt undeva la 3% din PIB. E o sumă foarte mare. Este o chestiune de echitate, corectitudine. Unii plătesc, alţii nu (…) Este o variantă, mă refer la toate excepţiile. De altfel avem şi critici din partea Comisiei şi altor organisme internaţionale”.  

Ministrul Vîlceanu a mai anunţat că guvernul va modifica modul în care sunt evaluate imobilele pentru care se plătesc taxe locale pentru că acum valoarea de impozitare ar fi prea mică faţă de valoarea de piaţă.

Ultima oră
Pe aceeași temă