20.9 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăCulturăMinisterul (In)Culturii, condoleanțe în stil comunist la moartea lui Victor Socaciu

Ministerul (In)Culturii, condoleanțe în stil comunist la moartea lui Victor Socaciu

Ministerul Culturii transmite condoleanțe pentru moartea cantautorului Victor Socaciu, subliniind că reprezintă “o mare pierdere” pentru lumea muzicală, dar face apel la expresii cu iz comunist.

Trecerea în neființă a cântărețului și compozitorului Victor Socaciu este o pierdere mare și mult prea timpurie pentru lumea muzicală.”, aflăm de pe pagina de Facebook a Ministerului Culturii.

Deși au trecut 32 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, expresiile din vremea ateo-comunismului ca „ trecerea în neființă” nu au dispărut din limbajul public.
Este cu atât mai dezamăgitor când aceste expresii se folosesc chiar de către Ministerul Culturii, instituție ce trebuie să fie un etalon al valorilor și credințelor naționale.

„ Trecerea în neființă” este “o sechelă a limbajului de lemn al erei ateo-comuniste”, fiind, în plus, și “o impietate față de limba română”, transmitea acum 11 ani Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, ÎPS Bartolomeu, conform hotnews.ro.

Mai ales atunci când cel ce a murit este un artist care va dăinui mereu în inimile celor pe care i-a bucurat cu muzica lui în timpul vieții.

Ministerul Culturii a ales să transmită condoleanțe în stil comunist la moartea lui Victor Socaciu, un mare suflet românesc

Potrivit înaltului ierarh, ÎPS Bartolomeu, trecut la Domnul Dumnezeu în 2011, dacă “trecerea în neființă” s-ar referi la un om care nu a crezut în Dumnezeu, nici în suflet și nici în viața viitoare, “încă am mai înțelege solidaritatea redactorului cu mortul de a carui existență s-a ales praful”.

„ Melodiile și versurile sale sunt, însă, nemuritoare și vor răsuna întotdeauna în sufletele iubitorilor de muzică folk și nu numai. Pentru activitatea sa, Victor Socaciu a primit, din partea Ministerului Culturii, în anul 2002, premiul de onoare pentru „Întreaga activitate în slujba cântecului românesc”. Îi mulțumim, încă o dată, pentru serviciul pe care l-a adus culturii românești și pentru dragostea sa de neam. Condoleanțe familiei sale. Dumnezeu să îl odihnească!”, se mai transmite în mesajul postat de Ministerul Culturii.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Acțiune masivă împotriva contrabandei și evaziunii fiscale. Aproape 100 de percheziții în toată țara

O operațiune masivă, cu 91 de percheziții și 25 de mandate de aducere, se derulează pe întreg teritoriul României, în scopul combaterii contrabandei, a...

Procurorul Lucian Onea s-a întors la DNA Ploiești

Liderii PNL Prahova, în frunte cu baronul Iulian Dumitrescu-aflat sub control judiciar pentru o mită de 3.200.000 de euro, și Roberta Anastase, sunt...

AmCham promovează România ca destinație pentru investiții americane în cadrul Forumului Economic SUA- România, organizat în premieră în SUA

Camera de Comerț Americană în România (AmCham România) anunță organizarea celei de-a 3-a ediții a Forumului Economic SUA – Romania, în premieră la Washington,...
Ultima oră
Pe aceeași temă