25.7 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăCulturăLansare de carte: Între Phoenix şi ...Le Corbusier, în dialog cu Costin...

Lansare de carte: Între Phoenix şi …Le Corbusier, în dialog cu Costin Petrescu

Este o carte de „suflet” în care muzica se impleteşte cu arhitectura, marele Phoenix este între Olympic`64 şi Hyperion, trei trupe diferite de mare calibru din care a făcut parte, care conţine şi spectacolul firesc al vieţii într-o quasi-autobiografie dialogată cu Nelu Stratone. Realul şi fantasticul se amestecă în această interesantă „excursie” atrăgătoare şi binefăcătoare…care vă va face să visaţi.

Iată ce spune Florin-Silviu Ursulescu despre această carte:

„Între PHOENIX şi ….LE CORBUSIER”, după cum îi spune şi titlul, este un voiaj atrăgător, real, dar şi imaginativ, „între MUZICĂ şi…ARHITECTURĂ”, cele două arte primordiale, voiaj văzut dintr-o anume perspectivă spaţială şi temporală.

Mi-au defilat prin faţă personaje, figuri, siluete, aparent uitate dar încă vii în memorie, din toate straturile şi segmentele social-profesional-sufleteşti ale vieţii “noastre”; zic “noastre”, căci ştiam şi am aflat din nou că am mărşăluit prin viaţă alături de Costin, poate în puncte diferite, dar cu aceleaşi idei, năzuinţe, cu multe repere comune, aproape la “sincron”.

După lansarea la Bookfest, cartea va fi lansată şi la Club A, str. Blănari nr. 14, mâine, joi 7 iunie ora 19, unde se vor  putea pune întrebări şi participa la discuţii iar invitaţi speciali vor fi doi monştri sacri: Mircea Florian şi Florin-Silviu Ursulescu.

Deasemenea, evenimentul lansării se va face şi la Ordinul Arhitecţilor Bucureşti, str. Sf. Constantin nr. 32 (din Plevnei) pe data de 12 iunie, marţi, tot la ora 19.

 

 

 

 

Cele mai citite
00:01:00

VIDEO: Explozie într-o zonă comercială din Erevan, Armenia – Cel puțin 20 de persoane rănite

Două explozii au străpuns duminică, 14 august, un depozit de artificii dintr-un centru comercial din capitala armeană Erevan, provocând moartea unei persoane și rănirea...

Șefa DIICOT, Oana Schmidt Hăineală, acuzată de Dincă în dosarul dispariției Alexandrei Macesanu  și a Luizei Melencu

Publicația Gândul a continuat seria dezvăluirilor din interviul luat în exclusivitate, din închisoare, a “monstrului de la Caracal” care au luat-o în vizor și...

Peste 2.600 noi cazuri de COVID. Mai puține decât ieri

2.651 cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 2.033 mai puţine faţă de ziua anterioară,...
Ultima oră
Pe aceeași temă