12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăCulturăCuloarea Turnului Eiffel va fi schimbată înaintea Jocurilor Olimpice din 2024

Culoarea Turnului Eiffel va fi schimbată înaintea Jocurilor Olimpice din 2024

Cele 19 straturi de vopsea existente pe Turn vor fi eliminate, astfel pictograma Parisului va pierde și semnătura „Turnul Eiffel maro” pe care a purtat-o din 1968.

Culoarea de acum va fi înlocuită cu o compoziție galben-maro pe care Gustave Eiffel însuși și-a dorit-o pentru monumentul său.

„Va da Turnului Eiffel un pic mai mult o nuanță aurie decât culoarea pe care suntem obișnuiți să o vedem, la timp pentru Jocurile Olimpice “, a declarat Patrick Branco Ruivo, CEO-ul companiei care se ocupă de renovările turnului.

Lucrarea de renovare a turnului de 324 de metri, cu cele 18.000 de piese metalice unite de 2,5 milioane de nituri, este monumentală, ajungând la o investiție de aproximativ 50 de milioane de euro (60 de milioane de dolari).

Îndepărtarea straturilor vechi este periculoasă prin prezența plumbului, necesitând un protocol strict de sănătate pentru lucrători.

 

Turnul Eiffel primește un nou strat de vopsea la fiecare șapte ani, atât pentru protejarea structurii sale metalice de vânt, ploaie, soare și poluare, cât și pentru menținerea aspectului său.

Lucrările actuale au început în 2019 și urmează să fie finalizate până în 2022, când noua nuanță de aur – care deocamdată poate fi detectată doar vag în partea de sus a turnului – va fi vizibilă pentru toți.

Gustave Eiffel i-a cerut sfatul unui tânăr inginer român pentru a contrui turnul celebru acum în toată lumea. La îndemnul lui Vasile Alecsandri, Eiffel l-a contactat personal pe Gheorghe Pănculescu. După discuția cu acesta, Gustave a mai avut nevoie de câțiva ani în plus pentru proiectare și asamblare. Tehnologia folosită fiind cea a tânărului inginer român. 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă