26.1 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăCoronavirusSpania și Italia, în zona roșie. Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Spania și Italia, în zona roșie. Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Spania și Italia au intrat în zona roșie pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Este o veste proastă, căci cei mai mulți români care lucrează peste graniță se află în aceste două state. Le va fi, prin urmare, mai dificil să se întoarcă în România, pentru sărbătorile de iarnă.  

CNSU a actualizat, vineri, lista țărilor cu risc epidemiologic, în funcție de rata de infectare cu Covid-19.

Spania și Italia, în zona roșie. Condiții de intrare în România

În zona roșie au fost introduse Spania, Italia, Suedia, Dominica și Maldive. 

Cine intră în carantină 14 zile

Astfel, persoanele care sosesc în România din aceste țări vor fi plasate în carantină pentru 14 zile dacă:

  • nu prezintă dovada vaccinării;
  • nu prezintă dovada confirmării pozitive pentru infecția cu Covid în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară;
  • nu au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrării în țară.

Carantina va fi  la domiciliu, la locația declarată sau într-un spațiu special destinat.

Cine intră în carantină 10 zile 

Se instituie măsura carantinei cu o durată de 10 zile pentru persoanele nevaccinate ori pentru persoanele care nu au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară și care sosesc din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European sau Confederația Elvețiană aflate în zona Roșie, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul național.

Cele două țări au intrat în zona roșie într-un moment în care românii de acolo se pregătesc să se întoarcă în țară, pentru sărbătorile de iarnă. Ei trebuie să cunoască foarte bine condițiile impuse de autoritățile române pentru a nu avea parte de surprize neplăcute în vamă.

O noutate o prezintă și formularul digital de intrare în țară, denumit și formularul de localizare a pasagerului.

Italia și Spania, în zona roșie. Excepții de la carantină

Sunt exceptate de la măsura carantinei persoanele nevaccinate ori persoanele care nu au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, care sosesc din zona Roșie și rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul național.

Citiți România Liberă și pe Google News

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă