5.6 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăSocial9 lucruri despre formularul digital de intrare în România. De unde îl...

9 lucruri despre formularul digital de intrare în România. De unde îl descarci și cum îl completezi

Formularul digital de intrare în România a fost aprobat, miercuri, în ședință de Guvern și va intra în vigoare începând cu 20 decembrie. Iată ce trebuie să știe românii care se vor întoarce acasă de sărbători!

Formularul digital de intrare în România. Ce este și cum se completează

Formularul de localizare a pasagerului este un document prin care autoritățile pot localiza persoanele care intră în țară și care ar fi putut intra în contact cu altele, infectate cu Covid. Iată ce trebuie să știi despre acest document obligatoriu la graniță!

Cum se mai numește documentul 

Formularul de localizare a pasagerilor mai este cunoscut și sub denumirea de formulat de intrare în țară sau formular digital de intrare în România. 

Cine trebuie să-l completeze

Documentul trebuie completat de toți cetățenii care intră pe teritoriul țării noastre, indiferent de mijlocul de transport: mașină, avion, tren, vapor, autobuz dar și indiferent de calea de intrare: terestră, aeriană sau maritimă. Practic, oricine intră în țară va trebui să completeze documentul. 

Unde poate fi completat formularul digital de intrare în România

Formularul digital poate fi completat electronic accesând siteul https://plf.gov.ro. Formularul NU trebuie printat.

Formularul digital de intrare în România intră în vigoare la 20decembrie
Informațiile despre document au fost furizate de Guvernul României

Ce informații trebuie să conțină

  • Numele și prenumele, datele din buletin și cele de contact;
  • Țara, regiunea și localitatea de unde călătorești spre România, inclusiv cele deja tranzitate (dacă este cazul); 
  • Localitatea și adresa de destinație în România; 
  • Mijlocul de transport cu care călătorești spre România; 
  • Data intrării în țară; 
  • Datele minorilor împreună  cu care călătorești în România. 

Când intră în vigoare

Formularul de localizare a pasagerilor va intra în vigoare la 20 decembrie 2021. El este folosit deja în 18 state eurpene. 

Când se completează

Formularul se completează cu maximum 24 de ore înainte de a intra în România sau în termen de 24 de ore de la trecerea frontierei. Acesta poate fi completat electronic de pe telefonul mobil, tabletă sau calculator și nu trebuie tipărit.

Formularul digital de intrare în România. Ce amenzi am putea plăti

Persoanele care se prezintă la punctele de trecere a frontierei fără formular vor avea obligativitatea de a-l completa într-un termen de 24 de ore. Necompletarea acestuia se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 3.000 lei.

De ce trebuie completat formularul

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri dimineață, în deschiderea ședinței de Guvern, că prin intermediul formularului digital se vor putea eficientiza anchetele epidemiologice și măsurile de protecție a populatiei. „Direcțiile de Sănătate Publică vor putea identifica și lua legătură mai ușor cu persoanele care au intrat în contact în timpul călătoriei cu un cetățean infectat cu SARS-CoV-2”, a punctat premierul. 

Ce faci dacă l-ai completat greșit

Odată salvat, formularul nu mai poate fi modificat. Dacă doriți să actualizați informațiile din formular, puteți să îl completați încă o dată și să salvați.

Toate aceste informații au fost furnizate de autorități.

Citiți România Liberă și pe Google News

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ciolacu: Sper ca până pe 15 decembrie bugetul de stat şi al asigurărilor sociale să treacă de Parlament

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, speră ca proiectele bugetului de stat şi al asigurărilor sociale de stat pe 2023 să treacă de Parlament până...

Lucian Romașcanu o acuză pe Clotilde Armand că-l instigă să încalce legea în cazul imobilului Casa Miclescu

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, afirmă că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, îi solicită să încalce legea în cazul unui litigiu aflat în recurs la...

Coadă lungă la moaștele Sfântului Nicolae. FOTO

Sute de persoane au venit și vin să se închine la racla cu moaștele Sfântului Nicolae, expusă la Biserica Sfântul Gheorghe, din Piața Sfântul...
Ultima oră
Pe aceeași temă